дом Завет ВЪЗНИКНАЛИТЕ  ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – РАЗГРАД

ВЪЗНИКНАЛИТЕ  ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР – РАЗГРАД

0
ДЯЛ

Криминално проявен и осъждан мъж е установен като извършител на домови кражби на територията на РУ-Исперих. Между 9.30 и 22.30 часа на 25 юни неизвестно лице бе проникнало през отключена врата в къщата на 77-годишна жена от Самуил и от дамска чанта бе задигнало 3750 лв и 230 турски лири. В хода на образуваното досъдебно производство по чл.194, ал.1 от НК е установена още една кражба от къща в село Желязковец. Между 9.30 и 14.30 часа на 26 юни от къщата на 67-годишна жена изчезнали 450 лв. В резултат от предприетите оперативно-издирвателни действия е задържан 43-годишният автор на криминалните деяния от шуменското село Ст.Михайловски.

Установен е извършителят на палеж в земеделски ниви в землището на исперихското село Малък Поровец. Сигналът за пламналия пожар бе получен около 15.15 часа на 26 юни на тел.112. На място бе установено, че са изгорели 5 дка ечемик, собственост на 40-годишен мъж от селото и 20 дка стърнище на 45-годишен мъж от Исперих. Причините за възникване на пожара, както и нанесените от огъня щети, са в процес на изясняване. В хода на образуваното досъдебно производство по чл.331, ал.1 от НК като извършител е разкрит криминално проявен и осъждан 55-годишен мъж от село Малък Поровец.

43-годишен мъж от град Попово пострада при трудова злополука в исперихското село Къпиновци. Около 14 часа на 27 юни, при извършване на пътно-строителни дейности /фрезоване на асфалт/, машинистът на пътно-строителна техника по невнимание привежда машината на преден ход, при което задвижващата верига минава през пръстите на десния му крак. Фрезата продължила да се движи, блъснала се в бетонен електрически стълб, който пада и повлича друг бетонен стълб, собственост на „Енерго Про“. Пострадалият работник е транспортиран в ФСМП-Исперих. По случая се води досъдебно производство по чл.134, ал.1, т.2 от НК.

Автомобил „Ландроувър Фрилендър“ е спрян около 23.15 часа на 27 юни в заветското село Прелез. В хода на полицейската проверка е установено, че 32-годишният водач е неправоспособен и шофира след употреба на алкохол. Пробата с дрегер отчела 1,30 промила. Задържан е в РУ-Кубрат. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.