дом Исперих САМОДЕЙЦИ ОТ ИСПЕРИХ СЕ ЗАВЪРНАХА С ПРИЗОВИ ОТЛИЧИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ

САМОДЕЙЦИ ОТ ИСПЕРИХ СЕ ЗАВЪРНАХА С ПРИЗОВИ ОТЛИЧИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ

0
ДЯЛ

Днес /26.06.2024 г./ кметът Белгин Шукри посрещна в кабинета си представители на две творчески формации към Народно читалище „Съзнание – 1891“ – гр. Исперих. Повод за срещата беше отличното представяне на самодейците на Международния фолклорен фестивал „Несебърски накит“, който се провежда за десета поредна година в град Несебър.

Груповите и индивидуални изпълнения на местните таланти с ръководители Красимира Иванова и Павлин Занев са оценени с три призови отличия. Със своето индивидуално изпълнение Онур Адем е класиран на I място във втора възрастова група, Група за обработен фолклор „Ахинора“ е с плакет и диплом за II място в четвърта възрастова група, а танцьорите от формация „Исперихче“ са с отличие за III място в трета възрастова група.

Кметът поздрави самодейците за достойното им представяне по време на фестивала и им благодари за всеотдайния творчески труд, който полагат. „С дейността си Вие прославяте името на нашия град, затова този успех е не само за читалището, но е успех и за град Исперих. Продължавайте да популяризирате българския народен фолклор и да жънете успехи“, допълни г-н Шукри и ги увери, че и занапред Община Исперих ще продължи да подкрепя дейността и начинанията им.