дом Завет По инициатива на Делян Пеевски и чрез председателя на бюджетната комисия в...

По инициатива на Делян Пеевски и чрез председателя на бюджетната комисия в Народното събрание Йордан Цонев, в бюджета на МС бяха заложени необходимите средства – 800 000 лв за реставрация и ремонт на джамията Ибрахим Паша в Разград.

0
ДЯЛ

Обещано и изпълнено!
През октомври 2023г, при посещението си в Разград, председателят на ДПС Делян Пеевски се запозна с актуалните и наболели проблеми на местните жители на Лудогорието и пое ангажимента, че ще имаме пълната му подкрепа, за да се подобри значително качеството на живот на хората в региона.
При своята обиколка в областта председателят посети и нашите свещени храмове – джамията „Ахмед Бей“, джамията „Магбул Ибрахим Паша“- паметник на културата, което е от национално значение и третата по големина джамия на Балканите, черквата „Св. Николай Чудотворец“ и новостроящия се православен храм „Св.Цар Борис – Михаил Покръстител“.
При срещите бе отправена и гореща молба от жителите на Лудогорието за належащата необходимост от подкрепа за реставрация на джамията „Магбул Ибрахим Паша“, като председателя Пеевски лично пое ангажимента да направи всичко по силите и възможностите си за осигуряването на нужните средства, които да бъдат предназначени за реставрацията и консервацията на джамията, тъй като Храмът е източник на духовна сила и мощ.
И ето, че ОБЕЩАНОТО Е ИЗПЪЛНЕНО и вчера Министерският съвет отпусна предвидените в макрорамката на държавния бюджет 800 хиляди лева за реставрацията на джамията „Ибрахим паша“ в Разград, за което Главно мюфтийство в лицето на Главния мюфтия Мустафа Хаджи поднесе своите благодарности в публикацията си в официалната страница на Мюфтийството.
Наред с това тези средства са отпуснати и като реципрочна мярка, в знак на благодарност от България, след като Турция реставрира желязната църква „Св. Стефан“ в Истанбул, което говори за добрите междусъседски отношения между двете държави.
Благодарение на тази подкрепа ще се завърши реставрирането на храма, а осъвременяване на околното пространство, ще подобри значително вида на централната част на Разград.
Огромни благодарности изказваме за оказаната подкрепа и помощ на нашия председател Делян Пеевски, който за пореден път ни доказа, че спазва храмовите завети, за да получим пълните благословии на Единението.
Това е неоспоримо доказателство, че Председателя на ДПС Делян Пеевски работи ЗАЕДНО С ХОРАТА, а благородния му жест е символ на нашата обща вяра и уважение към всички български граждани, независимо от техните религиозни убеждения и възгледи.

Така работим ние – ЗАЕДНО С ХОРАТА, в името на една по-добра България и Европа!