дом Новини Вчера беше регистрирана листата с кандидати за народни представители на коалицията ГЕРБ...

Вчера беше регистрирана листата с кандидати за народни представители на коалицията ГЕРБ – СДС

0
ДЯЛ

Вчера в Районна избирателна комисия Разград беше регистрирана листата с кандидати за народни представители на коалицията ГЕРБ – СДС от 18-ти Разградски многомандатен район за парламентарните избори на 9 юни 2024 г.

Регистрацията беше последвана от пресконференция в офиса на ПП ГЕРБ Разград, която беше открита от областния координатор Владимир Димитров.

Той представи кандидатите като ги определи като силни и авторитетни личности и професионалисти в своите сфери и подчерта, че листата е балансирана като представеност на общините в област Разград.

Той обяви, че в духа на смирението на великденските празници коалиция ГЕРБ – СДС ще води позитивна кампания.

Владимир Димитров представи водача на листата Делян Добрев като законотворец с редица полезни за страната ни законопроекти и министър с много успехи в сферата на енергетиката и икономиката, вторият в листата Гюнай Хюсмен като утвърден политик, работещ за развитието на Лудогорието, себе си като трети в листата и четвъртият Теодор Ролев като предприемач и човек с дясно мислене, който винаги е устоявал демократичните ценности.

Представянето продължи с петият в листата Валентина Френкева – общински съветник от ГЕРБ, член от основаването на разградската структура на партията и дългогодишен ръководител на Областна дирекция „Земеделие“ в Разград, шестият – Христо Аргилов – общински лидер на ГЕРБ в Исперих и предприемач, седмият – Цветомир Цонев – общински съветник на ГЕРБ в Кубрат и осмият – Мустафа Мустафов – представител на община Лозница и на младите хора в коалиция ГЕРБ – СДС.

Делян Добрев заяви, че приема с чест и отговорност към избирателите да бъде водач на листата в областта и няма да гледа формално на този си ангажимент. Той декларира, че всяка седмица от времето на предизборната кампания ще бъде в Разград, за да се запознае с актуални проблеми и перспективи за развитие пред областта ни и да обсъжда решения и идеи с гражданите.

Делян Добрев обяви, че си поставя за цел значително увеличаване гласовете за коалиция ГЕРБ – СДС в област Разград в сравнение с последния вот и приближаване до първия в региона ни. Според него преференциалното гласуване дава добра възможност на избирателите да припознаят и подкрепят свой кандидат. Той информира, че в родната му област Хасково преференциалният вот е утвърдена практика и не скри, че през 2021 г. дори самият той е бил изместен като водач от кандидат на по-задна позиция.

Делян Добрев подчерта, че истинската работа за развитието на Разград и областта ни започва след изборите. Той посочи, че ако бъде сформирано правителство водеща роля в него ще има коалиция ГЕРБ – СДС, която трябва да върне България по пътя на устойчивото развитие. Според него последните три години са изгубено време за страната ни.

Водачът на листата маркира този период с няколко статистически данни: 30% инфлация, 20 милиарда лева нов външен дълг и едва 4% реализирани средства от еврофондовете. В средата на програмния период 2021 – 2027 г. на европейските програми, работата по разработване и реализиране на проекти трябва да бъде увеличена многократно, за да се навакса огромното изоставане и да се реализират останалите 96%. Делян Добрев оцени положително ръста на пенсиите през последните години, но отбеляза, че той е за сметка на новия външен дълг, който ще бъде изплащан от децата ни.

Вторият в листата и настоящ народен представител Гюнай Хюсмен също декларира, че ще заложи на позитивна кампания. Той каза, че само за няколко години това са шестите поред парламентарни избори. Според него народът е мъдър и след този период на лутане и „лъжлива“ промяна, ще оцени времето на градеж, което го предхождаше. Гюнай Хюсмен даде за пример някои от постиженията на коалицията ГЕРБ – СДС в областта ни по време на последното й управление – рехабилитираните и изградени пътища, ремонтираните и построени църкви и джамии, санираните блокове, училища и детски градини.

Представителят на СДС в листата Теодор Ролев заяви, че мотивите за завръщането му в политиката са, че промяната не се случи в търсената от хората насока и че в политическия живот дефицитът на стойностни хора с морал, които да изпълняват обещанията си, става все по-голям. Той също оцени негативно голямото задлъжняване на страната ни през последните три години. Според него средствата от новите дългове са използвани необмислено и неефективно, като даде пример, че с отстъпката за гориво от 25 ст. са се пълнели резервоари на луксозни автомобили, а с отстъпката за електроенергия са се отоплявали басейни в луксозни имоти.

В края на пресконференцията Владимир Димитров отговори на въпроси на журналистите и сподели очакването си за избирателна активност, съпоставима с предишните избори, като призова за положителна и коректна кампания всички участници в изборите.