дом Новини Кметът Добрин Добрев изтегли жребия, с който бе определено „Бебе на годината...

Кметът Добрин Добрев изтегли жребия, с който бе определено „Бебе на годината 2023”

0
ДЯЛ

Кметът на Община Разград Добрин Добрев бе сред гостите на възстановения конкурс „Бебе на годината”, организиран от Сдружение ЖАНЕТА. Събитието се проведе под мотото „Бебешки истории 2023”.

Г-н Добрев поздрави организаторите за създадената перфектна организация, позволяваща малките участници да се чувстват добре, а и осигуряваща разнообразие за каките, батковците, майките и татковците им. Кметът Добрин Добрев призова за специални аплодисменти за татковците, които с участието си в игрите, част от конкурса, показаха, че са добре подготвени и помагат вкъщи. Градоначалникът пожела догодина участниците в този прекрасен конкурс да толкова, че да се наложи той да се проведе в някоя от спортните зали в града. Той пожела още малките жители на Разград да растат щастливи и безгрижни. Г-н Добрев изтегли жребия от прозрачна кутия, в която при влизането си в Общинския културен център, майките са пуснали сгънато бели листчета, на които са написали името на детето си. Късметът да бъде обявена за „Бебе на 2023 г.” имаше Лусия Вълчева, която на 1 май ще стане на 1 година. Наградата за нея бе голяма плюшена мечка. Подаръци в персонални чанти с имената им имаше за всички 13 деца, които участваха в конкурса.

Останалите призьори бяха определени от тричленно жури: журналиста Десислава Стефанова, Имрен Гендж от Фондация „За нашето бъдеще” и фотографа Силвия Маринова. За „Бебе Усмивка” бе обявен Матей Стойчев, за „Бебе Певец – Мирай Хюсеин, „Бебе Беглец” стана Кристиана Тодорова, „Бебе Мис” – Стефани Тицова, „Бебе Мистър” – Мирослав Стоянов, „Бебе Актьор” – Елена Асенова, „Бебе Танцьор” – Преслав Маноилов, „Бебе Шеф” – Ивон Димитрова, „Бебе Откривател” – Валентино Колев, „Бебе Дипломат” – Тияна Миткова, „Бебе Фотогеничност” – Лусия Вълчева, „Бебе ЖАНЕТА” – Теодор Стефанов, „Бебе на публиката” – Павел Петров.

В конкурса имаше награди и за татковците, победители в състезателните игри. Най-добре се оказа че умее да повива бебета Ведат, с разпознаването на обувки на детето и обуването им най-бързо се справи  Бойко. Участваха и баби и дядовци, като една от бабите помогна да бъде определено  „Бебето Беглец”, което най-бързо премина, пълзейки или вървйки,  предварително обявен участък, като се ориентираше по призивите на свой роднина.

Конкурсът се проведе под егидата на Кмета Добрин Добрев, организаторите благодариха за подкрепата на местната управа и лично на градоначалника. Събитието започна с музикален поздрав от Илкай Чауш от Класа по поп пеене в ЦПЛР ЦРД с ръководител Свилена Дечева.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.