дом Новини Третото издание на форума „EU MEETS THE BALKANS“ събира лидери на ЕС...

  Третото издание на форума „EU MEETS THE BALKANS“ събира лидери на ЕС и политици в София и насърчава регионалното сътрудничество

  0
  ДЯЛ

  На  8 април (понеделник) от 09:30 часа в София Тех Парк ще се проведе форумът „EU MEETS THE BALKANS“. Организатори на събитието са Европейският либерален форум, партия АЛДЕ и Атлантическият клуб в България.

  Форумът ще бъде открит от лидера на европейските либерали Илхан Кючюк, д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб на България и Алва Фин, изпълнителен директор на Европейския либерален форум.

  За трета поредна година“EU MEETS THE BALKANS“служи като основна платформа за диалог между Европейския съюз и Балканите и обещава да насърчи по-задълбоченото сътрудничество и да засили икономическия растеж в региона.

  „Имаме удоволствието да бъдем домакини и на третото издание на форума и да продължим усилията си за укрепване на връзките между ЕС и Балканите.“EU MEETS THE BALKANS“ е платформа за смислен диалог ипредставлява уникална възможност за използване на колективния потенциал на Съюза и региона на Балканите, с цел насърчаване на устойчивостта и приобщаващия растеж.“, коментира Илхан Кючюк.

  Ключови изказвания ще чуем от вицепремиера и министър на външните работи на Република България Мария Габриел, еврокомисаря по съседство и разширяване Оливер Вархеи и председателя на ЕП Роберта Мецола.

  Форумът ще бъде със свободен достъп за журналисти, а регистрацията се извършва на място с начален час 9.30ч, както и онлайн на следния линк:  https://www.eventbrite.com

  Повече информация можете да намерите на официалния сайт на събитието: https://www.eumeetsthebalkans.bg