дом Новини Община Разград е партньор на Националната олимпиада по програмиране “Advance Web Cup“

Община Разград е партньор на Националната олимпиада по програмиране “Advance Web Cup“

0
ДЯЛ

Община Разград е партньор на Националната олимпиада по програмиране на Scratch и Roblox „Advance Web Cup“. Състезанието се организира от Фондация „Advance Web Education“, а няколко български общини, сред които и Разград, са официални партньори в организацията.  Събитието има за цел да даде равна възможност на децата от 1 до 7 клас да развиват и демонстрират своите технологични умения и компетенции по вдъхновяващ и възнаграждаващ начин.

Темата на състезанието по Scratch за ученици от 1-ви до 4-ти клас е „Моят град“. Учениците трябва да създадат чрез платформата Scratch проект, който може да бъде интерактивна история, игра или анимация.

Състезанието в категория Roblox е за ученици от 4-ти до 7-и клас, те трябва да работят по темата „Моят мечтан град“. Необходимо е участниците чрез платформата Roblox да създадат своя мечтан град, който да представя тяхната визия за идеалното място за живеене, работа и забавление.

Участието в Олимпиадата е напълно безплатно. Конкурсът е изцяло онлайн, за да може всеки желаещ да се включи. Печелившите могат да очакват вълнуващи награди, включително PlayStation 5, настолни игри, геймърска периферия и други. Краен срок за предаване на проектите е 25 април 2024 г., резултатите ще станат ясно на 21 май 2024 г., а награждаването е предвидено за 24 май.

Крайният срок на записване е 24 април 2024 г., а награждаването е предвидено за 24 май 2024 г. Повече подробности за етапите и записване за участие може да се видят на интернет страницата на фондацията.