дом Новини Посланикът на Турция Айлин Секизкьок бе гост на тържествената вечеря ифтар в...

Посланикът на Турция Айлин Секизкьок бе гост на тържествената вечеря ифтар в Разград

0
ДЯЛ

Кметът на Община Разград Добрин Добрев и се срещна с посланика на Република Турция Айлин Секизкьок по време на тържествена вечеря ифтар в Разград. Посещението на Н.Пр. Айлин Секизкьок бе сред последните събития в България, в които тя участва в края на мандата си на дипломатическия пост. Кметът Добрин Добрев й връчи протоколен подарък, представящ символите на Лудогорието с уверение, че е винаги добре дошла в Разград и с благодарност за доброто институционално сътрудничество по време на мандата й.

Вечерята ифтар е посветена на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, тя бе организирана от Валийството в Одрин в сътрудничество с Посолството на Република Турция в България и Генералното консулство на Република Турция в Бургас, подобни събития вече са проведени в няколко български града.

По време на вечерята ифтар Кметът Добрин Добрев разговаря и със заместник-валията на Одрин Окан Аяз, с генералния консул на Република Турция в Бургас Толга Оркун, както и с евродепутата Илхан Кючюк. Сред гостите на събитието бяха и: областният управител на Област Разград Владимир Димитров, заместник главния мюфтия Ахмед Хасанов, народни представители, кметове, представители на бизнеса от региона, общественици.