дом Завет Най-младата формация на „Лудогорец“ грабна купата на първия детски футболен турнир „Лудогорска...

Най-младата формация на „Лудогорец“ грабна купата на първия детски футболен турнир „Лудогорска пролет“

0
ДЯЛ

Победител в първия детски турнир по минифутбол „Лудогорска пролет“ 2024 днес стана отбора от Детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец 1945“.

Състезанието се проведе в спортна база „Гнездо на орли“ на отлични терени и при чудесно пролетно време.

Инициативата за спортното събитие е на Областния управител Владимир Димитров.

Организатори на турнира са Областна администрация Разград, ПФК „Лудогорец 1945“, Спортен клуб „Спорт за всички гр. Разград“ и Областният съвет на Българския футболен съюз.

В турнира участваха девет отбора. Осем от тях бяха от общините в област Разград, а един от област Търговище. За сформирането им съдействие оказаха кметовете на общини в областта, както и директорът на детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец 1945“. Състезателите от отборите бяха деца, родени през 2013 и 2014 г.

Преди откриването на техническата конференция, която се проведе в залата за пресконференции на спортна база „Гнездо на орли“, бе изтеглен жребий за участието на отборите в групите. Жребият отреди в група А да бъдат отборите от Детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец 1945“, Лозница и Омуртаг. В група Б място намериха тимовете на ОУ „Паисий Хилендарски“ – Разград, Цар Калоян и Кубрат. В група В попаднаха сборен отбор от град Разград „Лудогорски таланти“, Подайва и Брестовене.

Областният управител Владимир Димитров откри турнира заедно с изпълнителния директор на ПФК „Лудогорец 1945“ Ангел Петричев и председателя на Областния съвет в област Разград на Българския футболен турнир Динчер Къров. Той благодари за съдействието на съорганизаторите и на спонсорите и обяви, че спортното събитие се организира с цел насърчаване на физическата активност и на здравословния начин на живот сред децата, подкрепа на тяхното личностно развитие и популяризиране на футбола сред подрастващите.

Организацията на турнира беше поверена на директорите на дирекции в Областна администрация Разград Светлин Симеонов и Орхан Бедиханов и на председателя на управителния съвет на Спортен клуб „Спорт за всички гр. Разград“ Здравко Душков.

Груповата фаза на турнира включваше срещи всеки срещу всеки във всяка от трите групи.

Победителите в трите групи и най-добрият втори отбор се класираха на полуфинали. Двойките за полуфиналите бяха определени с жребий. В първия полуфинал отборът от ДЮШ на ПФК „Лудогорец 1945“ победи „Лудогорски таланти“ с 7:3. Във втория полуфинал децата от Цар Калоян впечатлиха с убедителна победа над Подайва с 4:0.

В сблъсък за третото място децата от „Лудогорски таланти“ спечелиха мача с Подайва с 3:2.

В интересен финален мач младите таланти на ДЮШ на ПФК „Лудогорец 1945 разгърнаха потенциала си и се наложиха категорично над Цар Калоян с 8:0. Интересното е, че отборът – победител е съставен от деца родени само през 2015 година – т.е. бяха най-младият тим от всички. Треньорът на шампионите е Христос Доков.

В среща за пето място отборът от ОУ „Паисий Хилендарски“ – Разград се наложи над Омуртаг с 3:1.

Седмото място зае тимът на Брестовене с победа над Кубрат.

Състезанието беше последвано от тържествена церемония по награждаване на победителите. Областният управител Владимир Димитров връчи купите и медалите – съответно златни, сребърни и бронзови на заелите първите четири места в турнира отбори. На останалите тимове награди връчиха заместник областният управител Ивелина Игнатова, Здравко Душков, както и треньорът Росен Иванов от ПФК „Лудогорец 1945“.

Специални медали получиха треньорите на всички тимове и състезателите, определени за най-полезните играчи от всеки отбор. За всички отбори имаше подаръци – футболни топки, а шампионът получи специална топка, подарък от Областния съюз на БФС. Децата се прибраха и с по един сувенир за спомен.

Специален медал за инициативата за турнира получи Владимир Димитров, който има важна роля във футболната история на Разград.

За подкрепа на отбора на Кубрат бяха дошли и женският волейболен отбор от същия град, като момичетата в една от паузите изиграха и приятелски мач със сборен момчешки отбор.

Спонсори на събитието са няколко фирми от Разград – „Спортен стил“ ЕООД, „Плод комерс 2018“ ЕООД, „Строй инвест 81“ ЕООД и „Ситона груп“ ЕООД.

След общата снимка всички участници бяха единодушни, че турнирът се е превърнал в истински футболен празник си пожелаха състезанието да стане ежегодно. Областният управител заяви, че е впечатлен от таланта, хъса за игра и старанието на децата и им пожела да тренират упорито и да станат професионални футболисти.