дом Новини Илхан Кючюк от конгреса на либералите: Не социологията, а европейските граждани ще...

  Илхан Кючюк от конгреса на либералите: Не социологията, а европейските граждани ще решат съдбата на Европа

  0
  ДЯЛ

  „В навечерието на европейските избори, ние заставаме обединени, готови да защитим заедно Европа, която ценим. Да се борим рамо до рамо за тази Европа, която искаме за нашите бъдещи поколения. На фона на антиевропейските гласове извън ЕС, за съжаление имаме и своите вътрешни врагове. Те са във възход както в крайната десница, така и в крайната левица. Те предлагат опростени решения на сложните предизвикателства, пред които сме изправени и представляват сериозна опасност за демокрацията!“ Това каза лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на конгреса на АЛДЕ в Брюксел.

  Кючюк подчерта опасността от възхода на популизма и национализма. По думите му те не са решението на проблемите. Европа е поставена пред редица предизвикателства, на които либералите дават правилните решения със своите политически документи и делегацията на ДПС е неизменна част от тези процеси и играе ключова роля.

  „Ние не вярваме на социологията, а на европейските граждани! Нашият дълг е като либерали да стоим твърдо и да защитаваме с кураж и убеденост принципите си.“, категоричен бе Кючюк.