дом Завет Инвестиция от над 8 милиона лева и повече от 25 работни места предвижда „Квинс-Арго“ЕООД

Инвестиция от над 8 милиона лева и повече от 25 работни места предвижда „Квинс-Арго“ЕООД

0
ДЯЛ

Във връзка реализацията на инвестиционно намерение на „Квинс-Арго“ЕООД в местността „Пчелина“ край Разград бихме искали да представим пред обществеността в Разград нашата мотивация и сериозни намерения за реализация на плановете ни, които да доведат до подобряване на атрактивността на района като туристическата дестинация.

„Квинс-Арго“ЕООД е един от най-големите данъкоплатци в Търговищка област и сред лидерите в Европа в основата си сфера на дейност. Дружеството функционира и се развива прогресивно от близо 30 години. Основните ни инвестиции са в сферата на производството на яйца, като само в яйцефермата в търговищкото село Презвитер Козма ежедневно излизат 300 000 броя яйца. Освен в България фирмата има представителства в Швеция и в Молдова.  

Със закупуването през 2023 г. на недвижим имот в местността „Пчелина“ край Разград имаме желание да разширим нашата дейност в сектор туризъм. Намерението ни е по предварително изготвен бизнес план и, имайки предвид уникалните природни дадености на района, да изградим Рехабилитационен и спа център от най-висок клас, което ще допринесе за икономическото развитие на община и област Разград. 

Предвиждаме в спа центъра да има 3 вида сауни, джакузи, руска баня, турска баня и други, а хотелската част да включва 21 апартамента. Всеки от апартаментите ще е с различен дизайн, което ще направи хотела единствен по рода си за региона. 

С функционирането на Центъра ще бъдат разкрити повече от 25 нови работни места, което ще е добра възможност за реализация и професионално развитие на местното население. 

Приоритет на инвестицията, която ще е над 8 милиона лева, е да се създадат и развият условия за качествено осъществяване на екотуризъм, запазвайки природните богатства на местността „Пчелина“ и превръщайки я в атрактивна туристическа дестинация за гости, както от страната, така и от чужбина. С изграждането и функционирането на Рехабилитационния център имаме намерение да допринесем за популяризирането на местността „Пчелина“ като прекрасна туристическа дестинация не само на регионално, а и на национално, и на международно ниво.