дом Новини НЧ ,, Делиорман 2014‘‘ кани желаещи да изработват кукерски маски

НЧ ,, Делиорман 2014‘‘ кани желаещи да изработват кукерски маски

0
ДЯЛ

НЧ ,, Делиорман 2014‘‘ кани всички малки и големи, желаещи и вярващи в силата на кукерските маски за изработването им преди предстоящият празник Сирни заговезни и за отпразнуване гонейки злото…
От 11.03.2024г. – до 15.03.2024г.
От 13:00ч. – до 17:00ч.
Изработката на маските макар и сувенирни трябва да включва задължителните и пожелателни елементи. Всяка една трябва да бъде страшна и когато злите сили я видят да се уплашат и да избягат от дома или човека. Много е важно по време на изработването, майсторът да е здрав (това значи да не е с температура и обезсилен), в добро настроение и с позитивно мислене, защото неговата енергия „съживява” това което прави и ако е положителна, то направеното ще носи щастие, късмет и добро. Ако човекът, който прави маските е болен, без настроение, тъжен или сърдит за нещо, то тогава направеното ще носи само нещастия и неприятности. Това не се отнася само до кукерските маски, а до всяко едно нещо, което е ръчна изработка.
Според вярванията кукерските маски няма да премахнат проблемите, но осезателно ще помогнат за тяхното преодоляване и ще направят живота по-приятен и лесен привличайки здраве, късмет, успех, плодородие, богатство и прогонвайки злите сили, които вредят на всички ни.
За записвания и инф. 0894814502/ е-mail: deliorman2014@abv.bg
Адрес: гр.Разград бул. България ет.1 пом.5