дом Завет Произшествия, възникнали на територията на ОДМВР-Разград през изминалото денонощие

Произшествия, възникнали на територията на ОДМВР-Разград през изминалото денонощие

0
ДЯЛ

Водачът, опитал да избяга от полицейска проверка в исперихското село Къпиновци, е извършител на увреждането и кражбата от автомобил в село Средоселци. Това е установено в хода на разследването по двата случая от 20 февруари. Около 22.25 часа на 20 февруари служители на РУ-Исперих подават сигнал със стоп-палка и ясен звуков и светлинен сигнал за спиране към автомобил „Опел Астра“. Шофьорът, без да съобрази поведението си с подадените сигнали, ускорява движението си в посока село Подайва. Малко по-късно изоставя колата в землището на Подайва и се укрива. Тогава потрошава „Опел Астра“, заключен и паркиран пред дома на 24-годишната собственичка. Разбива предната врата, изкъртва огледалото за обратно виждане, касетофона и вратата на жабката, след което взема намиращото се в колата портмоне с 50 лв. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия 34-годишният криминално проявен и осъждан водач от хасковското село Крепост бе установен и задържан на 21 февруари. Водят се бързо производство по чл.270, ал.1 от НК и досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.3 и 4 от НК.

Автомобил „Тойота Авенсис“ е спрян за полицейска проверка около 01.50 часа на 22 февруари на път II-23. В хода на контролните действия служители на РУ-Кубрат тествали 50-годишния водач от село Горичево за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,01 промила. След като отказал да предостави кръв за химичен анализ, мъжът е задържан в РУ-Кубрат. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Четирима мъже са установени като извършители на кражба в град Разград. За времето от 17 часа на 20 февруари до 6 часа на 21 февруари от детска градина в ж.к. „Орел“ те задигнали метални елементи от парапет и метални предпазни тротоарни решетки. При проведените незабавни оперативно-издирвателни действия са задържани двама братя на 24 и 23 години, техен роднина на 22 години и мъж на 32 години. Води се разследване за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.