дом Завет ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ  ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-РАЗГРАД

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ  ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-РАЗГРАД

0
ДЯЛ

36-годишна жена от Исперих е била измамена в Интернет. Потърпевшата попаднала на обява за продажба на електрически скутер в приложението „Маркетплейс“ във Фейсбук. За да получи доставката, трябвало да заплати 30 % от продажната цена като капаро. На 9 февруари през Изипей жената превела 360 лв. Доставка не последвала. Сигналът, че е подведена и измамена, подала в РУ-Исперих около 15 часа на 20 февруари. По случая е започната проверка по чл.209, ал.1 от НК.

Водач опита за избяга от полицейска проверка в исперихското село Къпиновци. Около 22.25 часа на 20 февруари служители на РУ-Исперих подават сигнал със стоп-палка и ясен звуков и светлинен сигнал за спиране към автомобил „Опел Астра“. Шофьорът, без да съобрази поведението си с подадените сигнали, ускорява движението си в посока село Подайва. Малко по-късно изоставя колата в землището на Подайва и се укрива. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия е установен и задържан 34-годишния водач от хасковското село Крепост. Образувано е бързо производство по чл.270, ал.1 от НК.

Незаконно добити дърва са установени при съвместна проверка на полицейски служители и служители на ДГС „Сеслав“ в исперихското село Драгомъж. Около 9 часа на 20 февруари в имота на 60-годишен мъж са намерени кубик и половина дърва „габър“, „клен“ и „благун“ без поставена горска марка. По случая е започната проверка по чл.235, ал.1 от НК.

Автомобил бил потрошен и обран през нощта на 20 срещу 21 февруари в исперихското село Средоселци. Заключеният и паркиран пред дома на 24-годишната си собственичка „Опел Астра“ се оказал с взломена предна врата, изкъртено огледало за обратно виждане, изкъртен касетофон и счупена врата на жабката. От колата липсвало и портмоне с намиращите се в него 50 лева в различни банкноти. Уврежданията и кражбата били установени около 01.40 часа на 21 февруари. По случая е образувано досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.3 и 4 от НК.

Пресцентър МВР – Разград