дом Завет ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ  ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-РАЗГРАД

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ  ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-РАЗГРАД

0
ДЯЛ

Водач на „Опел Астра“ опита да избяга от полицейска проверка. На 17 февруари около 01.30 часа в село Беловец служители на РУ-Кубрат подават ясен сигнал за спиране. Водачът ускорил и тръгнал в посока  град Кубрат. След предприето последване и подадени звуков и светлинен сигнал колата е спряна на път II-23. Установен е шофьорът – 36-годишен от село Тетово. Автомобилът е собственост на баща му. Образувано е бързо производство по чл.270 от НК. Водачът е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,23 промила. След отказ да даде кръв за химичен анализ е задържан в РУ-Кубрат. Започнато е бързо производство по чл.343Б, ал.1 от НК.

Шофьор опита да избегне полицейска проверка и в Исперихско. Около 23 часа на 16 февруари в село Делчево служители на РУ-Исперих подават светлинен сигнал и със стоп-палка за спиране към автомобил „Форд Фокус“. Водачът не съобразил поведението си с подадените сигнали, рязко ускорил и опитал да се укрие. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че това е 23-годишен от дуловското село Яребица. Започнато е бързо производство по чл.270, ал.1 от НК.

50-годишен мъж от заветското село Сушево подал сигнал в полицията, че през тъмната част на денонощието е видял непознат да излиза от необитаем имот в селото. На място при огледа, извършен на 17 февруари, е установена счупена дървена ограда, счупени стъкла на прозорци по входната врата и килера. Установена е още липсата на 15 л ракия и зимнина. В двора на имота са намерени още три щайги със зимнина, подготвени за изнасяне. По случая се води проверка по чл.195, ал.1, т.3 от НК.

Автомобил „Опел Корса“ е увреден през нощта на 16 срещу 17 февруари. С твърд предмет са счупени предното панорамно стъкло и двете странични огледала. Паркираната на улица „Бузлуджа“ в Разград кола е собственост на 33-годишна жена. Нанесената щета надхвърля 400 лв. Води се проверка по чл.216, ал.1 от НК.

Щети за 52 000 лева са нанесени на държавния бюджет от поредния  фалшив пенсионер. Разследване на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ установило, че 63-годишна жена от град Цар Калоян е получавала пенсия за инвалидност от май 2006 година до настоящия момент, като е ползвала неистинско експертно решение на ТЕЛК. По случая е образувано досъдебно производство по чл.212, ал.1 във връзка с чл.26 от НК.

Пресцентър ОДМВР-Разград