дом Новини Владимир Димитров поднесе венец пред паметника на Васил Левски по повод 151...

Владимир Димитров поднесе венец пред паметника на Васил Левски по повод 151 години от гибелта му

0
ДЯЛ

Днес,19 февруари, областният управител Владимир Димитров поднесе венец пред паметника на Васил Левски по повод неговата гибел. Това се случи на честването на 151-годишнината от обесването на великия българин, което се проведе в двора на Основно училище „В. Левски“.

На отбелязването на този ден бяха изречени почетни слова, а децата рецитираха стихове и пяха песни. Всички присъстващи участваха в масовото рецитиране на стихотворението „Обесването на Васил Левски“ от Христо Ботев, което се проведе едновременно в 453 училища в България и още 11 училища в чужбина.

Областният управител поднесе поздравителен адрес на директора на училището Диана Първанова. В него той пише:

„Вече близо 80 години години Васил Левски е патрон на училището Ви. Тази година отбелязваме 151 години от неговата гибел. През краткия си живот Левски търси съмишленици около идеите си за равноправието на хората, за човешките права и свободи, демократичното управление, за равенство между народите, както и идеята за законността и равенството пред законите. Това, което той ни завеща е безценно за България и с годините неговата значимост се увеличава. Неговите слова имат по-голяма сила днес и всеки урок на Дякона звучи все по-актуално“.