дом Новини Кметът Добрин Добрев е номиниран за член на Управителния съвет на Националното...

Кметът Добрин Добрев е номиниран за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините

0
ДЯЛ

Кметът на Община Разград Добрин Добрев е номиниран за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Разградският градоначалник е едно от трите предложения на общините от Северен централен район за развитие.

Издигането на кандидати за членове на УС на НСОРБ се прави в началото на всеки мандат на местната власт. Всеки 12 общини имат един представител в управителния орган на НСОРБ, съгласно приетите правила. 36-те общини от Северен централен район за планиране издигат трима кандидати. Районът обхваща областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра и включва 3 големи общини с население над 50 000 жители, 8 средни общини и 25 общини с под 15 000 жители.

Останалите две номинации от Северен централен район са председателят на УС на НСОРБ Даниел Панов – кмет на Велико Търново и Белгин Шукри – кмет на Исперих.

„Благодаря за номинацията, съзнавам колко голяма е отговорността, както към Вас, така и към моите предшественици, които са дали много за утвърждаването на НСОРБ. Смятам, че кметската институция, фигурата на кмета трябва да бъде надпартийна, да бъде обединител. Хората от общността трябва да работят заедно за просперитета. Моят основен мотив е да допринеса за консенсуса в работата на НСОРБ. Водещи за мен ще бъдат принципите на законността и колегиалността,  ще работя с всички представители на общините за подобряване на нормативната рамка, за решаване на възникващите казуси, за подобряване състоянието на общините – стожер на държавността.“- заяви след номинацията Кметът Добрин Добрев.

Припомняме, че двама от предшествениците на Кмета Добрин Добрев също бяха част от ръководството на кметското сдружение – Венелин Узунов бе председател на УС на НСОРБ, а в предходния мандат(2019-2023 г.) Денчо Бояджиев бе председател на Контролния съвет на организацията.

Номинациите за настоящия мандат бяха излъчени по време на въвеждащото заседание на общините от Северния централен район за планиране, което се проведе във Велико Търново на 12 и 13 февруари. В него освен Кмета Добрин Добрев участва и председателят на Общинския съвет Галина Георгиева.

Предложените кандидати ще бъдат гласувани от Общото събрание на НСОРБ, което ще се проведе в края на февруари в София.

На заседанието във Велико Търново Кметът на Разград Добрин Добрев бе избран и за един от двамата представители на местната власт в Разградска област в Регионалния съвет за развитие.