дом Завет ИНФОРМАЦИОНЕН    БЮЛЕТИН

ИНФОРМАЦИОНЕН    БЮЛЕТИН

0
ДЯЛ

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ  ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОДМВР-РАЗГРАД

Кражба на инструменти е извършена от хале на стопански двор в разградското село Осенец. За времето от 3 до 9 февруари изчезнали лентова моторна косачка, куфар с 60 звездогаечни ключа и три комплекта гидоре, собственост на 55-годишен мъж от село Гецово. Нанесената щета надхвърля 1000 лв. По случая е образувано досъдебно производство по чл.194, ал.1 от НК.

Акт по УБДХ е съставен на 48-годишна жена от град Завет, извършила непристойна проява в местното училище. На 2 февруари около 12.10 часа жената нахлула в кабинета на заместник директора на учебното заведение, отправяла закани и обиди, след това блъснала 54-годишната жена, излязла в коридора и продължила да сипе нецензурни думи. С решение на Районен съд – Кубрат от 8 февруари й е наложено наказание глоба в размер на 150 лв.

Лек автомобил „Сузуки Игнис“ е спрян около 23 часа на 9 февруари по улица „Ангел Кънчев“ в Разград. В хода на полицейската проверка е установено, че 44-годишният водач от Самуил шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,81 промила. Задържан е в РУ-Разград след отказ да даде кръв за медицинско изследване. Автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Специален автомобил „Скания 114“, собственост на разградска фирма, е спрян около 16.15 часа на 10 февруари близо до МБАЛ-Исперих. В хода на проверката е установено, че 50-годишният шофьор управлява превозното средство с 0,86 промила алкохол. След извършена справка по отношение на криминално проявения водач е установено, че той е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние. Започнато е бързо производство по чл.343 Б, ал.2 от НК.

21-годишен от село Гецово е хванат да шофира след употреба на наркотични вещества. На 11 февруари управляваният от него автомобил „Фолксваген Пасат“ е спрян за проверка по улица „Странджа“ в Разград. В хода на контролните действия водачът е изпробван с „Drug test 5000“, който отчел резултат, положителен на бензодиазепини. Водачът е предоставил кръвна проба за химичен анализ. Задържан е в РУ-Разград. По случая се води досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.