дом Завет Централното ръководство на ДПС начело с почетния председател д-р Ахмед Доган утвърди...

Централното ръководство на ДПС начело с почетния председател д-р Ахмед Доган утвърди номинираните кандидати за кметове на Общини от Област Разград

0
ДЯЛ

Днес, след историческа среща с почетния председател на ДПС, д-р Ахмед Доган, Партията обяви своето решение да заложи на настоящите кметове на общини от Движението в Област Разград на предстоящия местен вот на 29 октомври 2023г. Доверявайки се отново на техният опит и преданост към общността, които ги карат да искат да продължат да работят за по-доброто бъдеще и развитие на общините, кандидатите за кметския пост от ДПС в областта ще бъдат познати лица с авторитет сред обществото, а именно: община Завет Ахтер Велиев, община Исперих Белгин Шукри, община Кубрат Алкин Неби, община Лозница Севгин Шукри, община Самуил Джевдет Азис, община Цар Калоян Дауд Аляовлу, доказали се като успешни общински кметове през последните години, с отговорност и мотивация да продължават да предоставят на общините иновации и решения, които подпомагат и подобряват живота на хората.
След срещата, се огласи и най-дългоочакваната и предизвикваща интерес кандидатура на ДПС за кмет на Община Разград – Хабибе Расим, която понастоящем е заместник-кмет в лудогорската община. Тя е завършила средното си образование в Техникум по икономика-Разград, специалност „Администратор-документалист“. Има бакалавърска степен по специалностите „Социални дейности“ и „Икономика“ от ШУ“Епископ Константин Преславски“ и магистърска степен по специалности „Финанси“ и „Право“ от ВТУ“Св.св. Кирил и Методий“-Велико Търново. Работила е 3 години като технически сътрудник в частна фирма в Разград. През следващите 3 години от кариерата си е била технически сътрудник и главен специалист в Областна администрация-Разград. В продължение на 13 години е била съдебен деловодител в Съдебно-изпълнителна служба при Районен съд-Разград. От октомври 2020 г. до назначаването й за зам.-кмет в Община Разград, е юрисконсулт в Община Лозница.

„С дълбока благодарност и уважение към д-р Ахмед Доган, ние приемаме неговите думи като силна мотивация за напредъка и усилията ни да продължим да служим на нашите общини и нейните граждани.
Вярваме в потенциала на нашата общност и възможността да постигнем още по-големи успехи в следващия мандат. Увереността в силата на гражданското доверие е двигател на устойчиво развитие.
Номинациите ни за кандидати за общински кметове са израз на вяра в принципите на ДПС и в силата на обединението на нашата партия. ДПС обещава да работи усърдно и посветено, за да предложи на избирателите конкретни и реалистични планове за развитие на общините в Област Разград. Подчертаваме, че важността на прекия диалог с гражданите и сътрудничество с всички институции в името на просперитета и развитието на всяка една община в област Разград е бил винаги един от постоянните ни приоритети с устойчив характер и патент на ДПС“ заяви областният лидер Мехмед Салим.
Официалното представяне на кандидатите за кметове и общински съветници на ДПС се очаква да бъде скоро, а предизборната кампания стартира на 29 септември.