дом Новини Областният управител на Разград Владимир Димитров участва в среща на министър-председателя с...

Областният управител на Разград Владимир Димитров участва в среща на министър-председателя с областните управители в страната

0
ДЯЛ

Областният управител на Разград Владимир Димитров участва в среща на премиера акад. Николай Денков, който в петък събра в столицата областните управители в страната. В срещата са участвали и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на финансите Асен Василев.
От пресцентъра на Министерски съвет съобщиха темите, които са обсъждани. Една от тях е реакцията при бедствия и превенцията, като са участвали още директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и представители на Министерството на околната среда и водите. Предстои областните управители да направят преглед на критичните точки по места, които имат спешна необходимост от финансиране по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.
Друга обсъждана тема е била подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори за местна власт и ангажиментите на областните администрации в този процес. На срещата областните управители са получили информация за предприетото до момента от страна на Министерския съвет и неговата администрация, съобразно ангажиментите според Изборния кодекс. Всички заявени средства от областните управители за първи и втори тур са осигурени в пълен размер. Очаква се решението на ЦИК по отношение на изборните книжа и материали, за да бъдат разработени и детайлните указания към областните управители.

/снимка – пресцентър на Министерски съвет/