дом Исперих КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ИСПЕРИХ ИНЖ. БЕЛГИН ШУКРИ ПОЗДРАВИ ИСПЕРИХСКАТА ХУДОЖНИЧКА ТЕОДОРА НИКОЛОВА...

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ИСПЕРИХ ИНЖ. БЕЛГИН ШУКРИ ПОЗДРАВИ ИСПЕРИХСКАТА ХУДОЖНИЧКА ТЕОДОРА НИКОЛОВА ЗА 13-Я Й САМОСТОЯТЕЛЕН ТВОРЧЕСКИ ПРОЕКТ „ВЪЛШЕБНИЯТ ТАНЦ НА ВОСЪКА“

0
ДЯЛ

Кметът на Община Исперих инж. Белгин Шукри и неговият заместник Аксел Кючюк присъстваха на откриването на 13-тата самостоятелна изложба на исперихската художничка Теодора Николова. Вчера /07.09.2023 г./ в Зала 1 на НЧ „Съзнание 1891“ тя представи за първи път творби от една от най-древните и същевременно рядко практикувани живописни техники „Енкаустика“ – изкуството на рисуване с восък.

Градоначалникът поздрави Теодора Николова и й пожела здраве и нестихващ творчески заряд. „Ценителите на изобразителното изкуство днес са щастливи, че могат да се докоснат и да се насладят на Вашето уникално и неподражаемо изкуство, от което струят добросърдечие и чистота. Пожелавам успех на бъдещите Ви проекти, защото изкуството е най-градивната човешка дейност, с чието естетическо въздействие могат да бъдат събудени сърцата и умовете на хората“ – каза в приветствието си инж. Белгин Шукри.

Сред гостите на откриването бяха представители на общинската администрация, на образователни и културни институции, близки и приятели на авторката.

Теодора Николова сподели, че в края на месец септември изложбата „Вълшебният танц на восъка“ (Енкаустика) ще гостува в Регионалната библиотека в Шумен, а през юни догодина – в Балчик.