дом Новини Общо 8 предложения за кандидати за народни представители в листата на ДПС...

Общо 8 предложения за кандидати за народни представители в листата на ДПС в Осемнадесети изборен район бяха обсъдени в Разград.

0
ДЯЛ

На разширено заседание на Общинския съвет на партията в понеделник бяха направени номинациите за депутати за 49-ото Народно събрание на Република България. Сред лицата, които Местните структури на ДПС в Разград прецениха за подходящи да заемат водещи места в партийната листа на движението са почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, последван от председателя Мустафа Карадайъ, един от най-популярните политици Делян Пеевски и зам.-председателя на партията Ахмед Ахмедов. Д-р Левент Апти – общински съветник и ръководител на групата съветници от ДПС и д-р Селиме Карагьозова си дадоха самоотвод, като в мотивите си посочиха, че се оттеглят в името на по-правилното фокусиране в предстоящата предизборна кампания. Останалите предложения са за зам.-кмета на община Разград Хабибе Расим и Областния председател на партията Мехмед Салим.

Съобразно правилата, процедурите и критериите за номиниране на кандидати
за депутати, определени от ЦС на ДПС, след като всички предложения от общинските организации бъдат оформени и обобщени по азбучен ред от Областния съвет на ДПС, ще бъдат изпрати за одобрение до централата на партията в София, която ще утвърди окончателната листа за областта.

По време на заседанието, лидерът на първата политическа сила в региона отбеляза, че вярва в постигането на силен  резултат на предстоящите парламентарни избори, като целта на ДПС е спечелването на 25 000 гласа в Разградска област. Друга основна тема на разискванията бе подготовката за предсрочния парламентарен вот на 2 април 2023 г.

Общинският председател на ДПС-Разград Али Назмиев даде указания към всички местни структури за по-добра организация на тези избори, с препоръка да се приложи специфична изборна стратегия, която да обхване много повече хора.

В следващото управление се очаква да бъдем и ние, като тези избори ще бъдат бъдеща атестация за местните избори, подчерта той, затова трябва да дадем всичко от себе си за да надградим постигнатите резултати на предходните изборни.

Разширеното заседание на Общински съвет на ДПС Разград започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите в Турция.