дом Новини За 11-та година подаръци от Германия за деца от Разград

  За 11-та година подаръци от Германия за деца от Разград

  0
  ДЯЛ

  Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе сред посрещачите на поредния тир от Германия с подаръци за деца от Разград. 

  Инициативата се реализира за 11-та година от немската фондация „Света Филомена“, чийто партньор от българска страна е сдружение „Одисея“, което е създадено от Силвия Вълева и проф. Милена Вълева. Община Разград традиционно оказва съдействие при реализацията на благотворителните инициативи на неправителствената структура.

  В разтоварването на 5 тона подаръци днес се включиха служители от социалните услуги на територията на Община Разград. 

  Подаръците са закупени и опаковани от немски семейства от град Ралбиц-Розентал, Саксония. Всяка кутия е с надпис, определящ възрастта и пола на детето, за което е предназначен подаръкът. Подаръците ще бъдат раздадени на деца от социални услуги в Разград, както и на други деца от социално слаби семейства. В тира имаше и хигиенни материали и дезинфектанти, които ще бъдат предоставени на социални услуги, както и 8 специализирани легла за лежащо болни, по 3 ще бъдат предоставени на Дома за стари хора и Дома за възрасти хора с деменция, 2 ще останат за следващи дарения.

  Г-жа Расим поздрави Силвия Вълева за активната й дейност по отношение на подпомагане на хора в нужда, увери я, че има подкрепата на ръководството на Община Разград при реализацията на добрите дела, които инициира и извършва.