дом Новини Заместник-кметът Хабибе Расим откри състезанието „Общуваме толерантно! Играем честно!“ и връчи наградите...

Заместник-кметът Хабибе Расим откри състезанието „Общуваме толерантно! Играем честно!“ и връчи наградите на победителите

0
ДЯЛ

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри състезанието „Общуваме толерантно! Играем честно!“ и връчи наградите на победителите. Проявата е посветена на две празнични дати 13 ноември – Международния ден на добротата и 16 ноември – Международния ден на толерантността. Организира се от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград в спортна зала „Лудогорец“ със съдействието на екипа на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“.

Подобни спортни дейности се провеждат за трети път с прекъсване заради COVID-обстановката – припомни водещият на проявата Николай Миланов. Състезанието е от типа „Бързи, смели, сръчни“, включва щафети с препятствия за две възрастови групи – 2-4 клас и 5-7 клас. Скачане в чувал, хвърляне на топка, ходене по греда и други упражнения от този тип включваше трасето, завършващо с подреждане на изрази, свързани с отбелязвания Ден на толерантността. 

На откриването заместник-кметът Хабибе Расим поздрави инициаторите на надпреварата и пожела на участниците да спазват мотото на събитието „Общуваме толерантно! Играем честно!“ не само по време на състезанието, тъй като това са качества, важни за успешното развитие в съвременното общество. 

Преди старта децата аплодираха и прочетената от тяхната връстничка Селин Сали Харта на толерантността. 

11 отбора в по-малката възрастова група и 7 в по-голямата участваха в надпреварата, те бяха от 10 училища в Разград, Стражец, Осенец, Раковски, Дянково,   Раковски. Повечето от тях бяха изпълнили и изискването да подготвят плакати с темата на състезанието, са което получиха грамоти и спортни пособия. Плакатите ще бъдат подредени във фоайето на 11 етаж на Община Разград, 

Грамоти за участие и спортни пособия получиха и всички участващи отбори, а за призьорите, преминали най-бързо по трасето, имаше по-голям брой спортни пособия и специални купи. 

Ето кои училищни отбори победиха в двете възрастови групи:

2-4 клас:

1. ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград

2. ОУ“Васил Левски“-Разград

3. ОУ“Н.Икономов“-Разград

5-8 клас:

1. ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград

2. ОУ“Отец Паисий“-Разград

3. ОУ“Васил Левски“-Разград