дом Завет Ето и криминалните прояви от уикенда

Ето и криминалните прояви от уикенда

0
ДЯЛ

ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА

25-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Разград опита да осуети полицейска проверка. Около 00.30 часа на 6 ноември по улица „Искър“ в Разград пътни полицаи спират лек автомобил „Мерцедес“. В хода на контролните действия е установено, че регистрационните табели, поставени на колата, са издадени за друго МПС. След покана към водача да му бъде извършена проверка за употреба на алкохол и наркотични вещества, той побягва и се укрива, като преди това заключва ползваното превозно средство. Извършен е оглед на автомобила, който е иззет за допълнителни процесуално-следствени действия. За случая е уведомен дежурен прокурор в РП-Разград. Образувано е досъдебно производство по чл.345, ал.1 от НК.

Лек автомобил „Пежо 206“ е спрян за проверка около 02.00 часа на 5 ноември в град Кубрат. В хода на предприетите контролни действия е установено, че 34-годишният водач шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ реагирала положително на амфетамин и метаамфетамин. След отказ да даде кръв за химичен анализ, мъжът е задържан в РУ-Кубрат. Образувано е бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

Автомобил „Мерцедес“ е спрян в град Исперих около 00.10 часа на 6 ноември. В хода на извършената полицейска проверка е установено, че 20-годишният водач е неправоспособен и шофира повторно в едногодишния срок от наказването му за същото деяние с влязло в сила постановление от 15.04.2022 г. По случая е образувано бързо производство по чл.343 В, ал.2 от НК.

„Фолксваген Горф“ е спрян за проверка около 22.23 часа на 4 ноември в заветското село Веселец. В хода на контролните действия 41-годишният водач е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство Алкотест дрегер 7510, чиято цифрова индикация отчела 1,78 промила. Мъжът отказал да даде кръв за медицинско изследване. Задържан е в РУ-Кубрат, а по случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

36-годишен мъж от Разград е задържан за притежание на наркотици. На 4 ноември при извършено претърсване в жилище в ж.к. „Орел“, обитавано от мъжа, е установено наличие на зелена тревиста суха маса с тегло 71,23 грама, което при тестване реагира като синтетичен канабиноид, бяло кристално вещество с тегло 0,50 грама, реагиращо на метаамфетамин и зелена тревиста маса с тегло 22,40 грама, която при тестване реагира на марихуана. Наркотичните вещества са иззети. По случая се извършва разследване за престъпление по чл.354 А, ал.3 от НК.

Източнил: ОДМВР-РАЗГРАД