дом Исперих КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ИСПЕРИХ ОТКРИ ПАМЕТНА ПЛОЧА НА БИВШИЯ КМЕТ НА СЕЛО...

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ИСПЕРИХ ОТКРИ ПАМЕТНА ПЛОЧА НА БИВШИЯ КМЕТ НА СЕЛО РАЙНИНО ЙОРДАН ЙОРДАНОВ

0
ДЯЛ

Вчера /29.10.22 г./, на селищния празник на село Райнино, бе открита паметна плоча на Йордан Йорданов – бивш кмет на селото. Тя е поставена на входа на кметството по случай 100-годишнината от неговото рождение и в знак на признателност за приноса му за развитието на селото.

Проявата бе уважена от кмета на Община Исперих – инж. Белгин Шукри, областния управител Драгомир Златев, председателя на Общински съвет – Разград и член на Инициативен комитет за издигане на паметната плоча Стоян Димитров, зам.-кмета на Община Исперих Аксел Кючюк, зам.-кмета на Община Разград Добрин Добрев, наследници на Йордан Йорданов, Марин Енчев – бизнесмен, финансирал изработването на монумента.

Решението за поставяне на плочата е по идея на Божана Ковачева и Инициативен комитет с председател Здравко Георгиев и членове: Стоян Димитров и Димитър Георгиев.

Кметът Белгин Шукри и Областният управител изпълниха ритуала по откриване на паметната плоча, а водосвет извърши отец Никола.

„Наш дълг е да съхраним уроците от миналото и да работим за по-доброто бъдеще на региона. С делата си Йордан Йорданов начертава посоката, която всички ние трябва да следваме – няма по-голяма кауза от безкористната работа в името на добруването на хората“ – каза в приветственото си слово Белгин Шукри.

Събитието бе съпътствано от изложба на фотоси, които представят живота и ежедневието в Райнино в миналото.

Йордан Йорданов е дългогодишен кмет на село Райнино. Периодът на неговото управление е свързан с множество инициативи за развитието и благоустрояването на селото: изграждане на нова сграда на училището; изготвяне на регулационен план на селото; изграждане на уличната и тротоарната мрежа; довършване на електрификацията и радиофикацията; преустройване и откриване на детската градина; изграждане на комплексна административна сграда на кметството с поща и здравен пунк; изграждане на православен храм и нова модерна сграда на читалището – една от най-големите и функционални сгради в областта.