дом Завет Третото „Световно кафене“ на Общинския съвет по наркотични вещества бе за учители

Третото „Световно кафене“ на Общинския съвет по наркотични вещества бе за учители

0
ДЯЛ

В приятна обстановка и добро настроение на 18 октомври  Общински съвет по наркотични вещества  с любезното съдействие на домакините ПГИ“Робер Шуман“, проведе третото за тази година „Световно кафене“, но този път с учители. Поводът бе Световният ден на психичното здраве, който тази година се проведе под мотото „Психично здраве и благосъстояние за всички-световен приоритет“.

Тази тема е важна, но често неглижирана и скривана от обществото. На чаша кафе с дребни сладки учителите  от ПГИ „Робер Шуман“, ППМГ“Акад.Никола Обрешков“ и ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ разискваха по въпроси, свързани с темата. Изводите, които те направиха, бяха, че психичното здраве е свързано с емоционалното равновесие, със справянето със стреса, с правилното хранене и положителното отношение към себе си и околните. За да живеем добре трябва да се „откачим“от проблемите, които ни задържат в неправилна позиция и ни разболяват , да обръщаме внимание на нашите потребности  без да вредим на другите, да споделяме и да помагаме на хората изпаднали в нужда – коментираха участниците в дискусията.

Екипът  на Общински съвет по наркотични вещества  и Превантивно-информационен център-Разград благодари на всички, които се включиха в това предизвикателство.