дом Новини ДПС издигна общински съветник за кмет на кметство Ясеновец

ДПС издигна общински съветник за кмет на кметство Ясеновец

0
ДЯЛ

Оспорвана се очертава да бъде битката за кмет на кметство Ясеновец, насрочена на 27 февруари 2022г. Общинската избирателна комисия в Разград обяви официално регистрираните кандидати, а днес изтече и крайният срок за подаване на документи.

В надпреварата за кметското място влизат четирима кандидати. Точно в 4 часа днес следобед е постъпило предложението на партия ДПС, която залага на позната и тачена личност, с опит в администрация в лицето на общинския съветник от групата на партията в Общинския съвет Танер Салим Сали. Той е родом от с.Ясеновец, добре познат и широко уважаван както от местните жители, така и в град Разград. Дългогодишен член е на ДПС, още от младежките си години и продължава да споделя идеите и ценностите на партията. Занимава се с търговска и земеделска дейност, семеен е, с две деца. Танер Сали притежава качествата на обединител и е човек с личен авторитет, подчерта Общинският председател на ДПС в Разград Али Назмиев по време на регистрацията и изрази убеденост в избора, който ще направят жителите на селото в полза на читав и почитан местен кандидат, който добре познава локалните проблеми и чувства ангажимент към своето родно място.

Един от конкурентите му е кандидатът на ГЕРБ Ахмед Басриев Ахмедов, който също е общински съветник в местния парламент, само че от квотата на Земеделски народен съюз (ЗНС). Останалите двама кандидати, които ще мерят сили в частичния вот са Джунейт Хасан Сали от коалиция „БСП за България“ и Рейхан Сабри Хюсеин от коалиция „Демократична България – обединение“.

Припомняме, че до частични избори се стигна, след като предишният кмет Сали Салиев подаде оставка и изрази желанието си да бъдат прекратени пълномощията му като кмет на село Ясеновец.
Предизборната кампания стартира официално на 7 февруари 2022 г.