дом Лозница Две шампионски титли и купа за най-резултатен състезател за Разградската борба

Две шампионски титли и купа за най-резултатен състезател за Разградската борба

0
ДЯЛ

В първия голям шампионат за тази година – Държавното лично първенство по борба за юноши и девойки, което се проведе през изминалия уикенд в гр. Сливен, разградският Спортен клуб по борба „Лютфи Ахмедов“ с треньори Денис Хамид и Нермидин Якуб бе представен от четири девойки и двама юноши, които се завърнаха с две шампионски титли и купа за най-резултатен състезател.

На тепиха се представиха над 210 състезатели в различни категории от 35 клуба от страната, а Разградската борба завоюва 4 медала.

В своите категории – до 68 килограма Мелиса Ярадан и Айшегюл Нихат се класираха съответно на второ и трето място.

След като записа три убедителни победи и тушира своя съперник на финала, шампион в категория до 61 кг. стана Хюсеин Динчер, който се окичи със златен медал.

С шампионска титла триумфира и Фатме Шабан, която се съревновава в по-горна за нея категория до 59 кг. Спортистката трябваше да се справя със съпротивата на четири свои съпернички и без допусната точка стигна до отличието. Младата състезателката бе удостоена с купа за най-резултатен състезател на първенството.

Веднага след проявата Фатме Шабан бе повикана на лагер-сбор с женския национален отбор по борба, където ще се готвят за престижния Международен турнир по свободна борба за мъже и жени „Дан Колов“.

В надпреварата взеха участие и възпитаниците на още един клуб по борба от Лудогорието – СК „Кубадън“ гр. Лозница с треньор Севджан Адем. Джанер Ахмед успя да се пребори за бронз в категория до 53 кг.

Гост на първенството бе селекционерът на женския ни национален отбор Петър Касабов.