дом Новини Петокласничка спечели Специалната награда на Кмета от фотоконкурса „Разград – уловени мигове“,...

Петокласничка спечели Специалната награда на Кмета от фотоконкурса „Разград – уловени мигове“, а ученичка в 11 клас – Наградата на СБХ

0
ДЯЛ

Петокласничката от ППМГ“Акад Никола Обрешков“-Разград Еда Селим спечели Специалната награда на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев в 11-тото издание на фотоконкурса „Разград – уловени мигове. Лицата на Разград“, който се организира от ЦПЛР ЦУТНТ и Община Разград. Протоколът с решението на журито вече е публикуван на сайта на Община Разград – https://www.razgrad.bg/images/images/Kultura_sport_turisym/kultura/2022/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81.PDF. Носител на другата специална награда – за цялостно творчество, която се връчва от СБХ – е Колийн Господинова от 11 клас в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“.

Припомняме, че конкурсът е част от събитията в празничната програма на Община Разград за Деня на Разград 28 януари. Поради противоепидемичните мерки официално откриване на изложбата с най-хубавите творби на този етап няма да има, 43 от снимките обаче са подредени във фоайето на Общинския културен център и могат да бъдат разгледани от организирани групи и ученици и граждани. Публикувани са и на следния линк в интернет: https://drive.google.com/drive/folders/1J6A_OkT8OlNUT0MMG_K4e0mCa0oJZiYG.

В конкурса участваха 170 творби на 95 ученици от 14 образователни институции в Разград и съседни общини. Творбите бяха оценяване от жури в състав: художника Петко Антонов и фотографите Петя Радкова и Теодор Пенчев. Във всяка от четирите възрастови групи са наградени по четири млади фотографи. Те ще бъдат уведомени от организаторите относно начина, по който ще си получат наградите.