дом Исперих Стихотворения посветени на Апостола ще звучат в онлайн конкурс за рецитал в...

Стихотворения посветени на Апостола ще звучат в онлайн конкурс за рецитал в Исперих, организиран по случай 149 годишнината от гибелта на Дякона

0
ДЯЛ

По случай отбелязването на 149 годишнината от гибелта на Апостола на свободата и Патронния празник на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – град Исперих, община Исперих, съвместно с колектива на учебното заведение в града, за четвърта поредна година организират общински конкурс за рецитация на стихотворение, посветено на Васил Левски.

Тази година темата на рецитала е
„ПО СТЪПКИТЕ НА АПОСТОЛА“.

Целта на конкурса е да даде възможност на децата, учениците и жителите на общината да изявят своите творчески заложби, рецитаторски умения, артистичност и емоционалност. Да ги мотивира да научат повече и да съпреживяват живота, делото и мисията на Апостола на българската свобода. Да популяризира българската литература и да пробуди национално самочувствие.

В конкурса могат да участват деца и ученици, записани в детските градини и в училищата на територията на община Исперих. Участниците ще бъдат разпределени в четири възрастови групи:

 1. Първа възрастова група – III-IV подготвителни групи на детските градини;
 2. Втора възрастова група – I-IV клас;
 3. Трета възрастова група – V-VII клас;
 4. Четвърта възрастова група – VIII-XII клас.

Изисквания:

 1. Конкурсът ще се проведе онлайн. Всеки участник следва да направи (с телефон или с видеокамера) видеозапис на своето изпълнение.
 2. Изпълненията трябва да отговарят на темата на конкурса.
 3. Времетраенето на изпълненията да бъде с продължителност до 5 минути.
 4. Критерии за оценка: добра дикция, художественост на изпълнението, артистичност, оригиналност, емоционалност, естетическо въздействие, атрактивност при изпълнението, качествена техническа обезпеченост на изпълнението.

Крайният срок за изпращане на видеозаписите: 11.02.2022 година.
Резултатите ще бъдат обявени до 18.02.2022 година на:
√ сайта на Община Исперих: www.isperih.bg;
√ официалните фейсбук страници на Община Исперих и на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих: Общинска администрация – Исперих и Профилирана гимназия „Васил Левски“ гр. Исперих.

Видеозаписите изпращайте на следния имейл адрес: konkurs_levski@mail.bg
Всеки имейл следва да съдържа следната информация: трите имена на участника, населено място, детска градина и група/училище и клас, телефон за връзка, заглавие и автор на творбата, име и фамилия на ръководителя за участниците от I – IV възрастова група.

Конкурсът е индивидуален.
Всеки участник може да участва с една творба.
Участникът следва да избере творба, с която не е участвал в предишно издание на конкурса.
Организаторите си запазват правото да филмират получените записи за популяризиране на конкурса, без да заплащат права и обезщетения за това.
Най-добрите изпълнения ще споделим на официалните фейсбук страници на Община Исперих (Общинска администрация – Исперих) и на Профилирана гимназия „Васил Левски“ – гр. Исперих (Профилирана гимназия „Васил Левски“ гр. Исперих), до 19 февруари тази година.

Във всяка възрастова категория ще бъдат отличени и наградени трите най-добри изпълнения.
Всички участници ще получат грамота за участие.

Творбите ще бъдат оценявани от независимо тричленно жури, в състав:

Председател:

 1. Румяна Неделчева – филолог, дългогодишен преподавател по български език и литература, ръководител на клуб „Художествено слово“ към НЧ „Съзнание 1891“ – гр. Исперих;

Членове:

 1. Росица Кръстева – дългогодишен самодеец театрал към НЧ „Съзнание 1891“ – гр. Исперих;
 2. Аница Костова – гл. експерт „Образование и младежки дейности“ в Община Исперих.

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Дияна Петрова, тел. за контакт: 0878 684 467;
Аница Костова, тел. за контакт: 0876 02 61 62.

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ, ЗА ДА СЕ ПРЕКЛОНИМ ЗАЕДНО ПРЕД ПАМЕТТА НА НАЙ-ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН!