дом Кубрат Коледен базар в Кубрат за деца в неравностойно положение

Коледен базар в Кубрат за деца в неравностойно положение

0
ДЯЛ

И тази година Община Кубрат се включи в Благотворителен Коледен базар в подкрепа на децата в неравностойно положение – съобщават от Общинската информационна служба.

Коледните изненади са изработени с много любов и старание от деца на Средно училище „Христо Ботев“ в Кубрат, от възпитаници на Професионалната гимназия в града, както и от Центъра за подкрепа и личностно развитие в Кубрат. Активно участие в Коледния базар са взели и потребители на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания.

Тази сутрин базарът беше посетен от Общинското ръководство, начело с кметът Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов, ръководители на отдели, служители към Общинската администрация и граждани.

Базарът се намира на първия етаж в сградата на Община Кубрат и е отворен за всички желаещи, които искат да помогнат на децата, всеки делничен ден от 08.00 до 17.00 часа.

Във фоайето на администрацията вече са изложени ръчно изработени керамични фигурки, ароматни восъчни свещи, десетки коледни картички, ръчно направени сурвакници и венчета, коледни сладки, традиционни банички и много други изненади. Цените са достъпни за всеки и са по-скоро символични, като набраните средства ще отидат в помощ на децата в неравностойно положение от община Кубрат.

Призивът на местната администрация е жителите и гостите на града да заповядат на място и да се включат активно в закупуването на красивите коледни изделия в подкрепа на децата“, сподели завеждащият отдел „Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване“ Здравко Вутов.

Базарът ще продължи до 22-ри декември, или до изчерпване на количествата.