дом Исперих Кметът на Кубрат към студентите: „Където и да се намирате по света,...

Кметът на Кубрат към студентите: „Където и да се намирате по света, не забравяйте родния край!“

0
ДЯЛ

Българските студенти отбелязват днес своя празник. От 1916 г., в резултат на официалното въвеждане на Григорианския календар в България, годишният празник на университета се измества с 13 дни напред и започва да се чества на 8 декември.

През годините 8 декември остава светска дата и продължава да обединява българските студенти с изключително популярния им празник. Официално 8 декември е обявен за неучебен ден и за празник на всички български студенти на заседание на Съвета на ректорите от 28 октомври 1994 г. По този повод кметът на Община Кубрат Алкин Неби отправя своите пожелания към студентите в поздравителен адрес, съобщават от пресцентъра на Община Кубрат.

Уважаеми студенти! Поздравявам Ви с днешния празник, който символизира стремежа към знание, търсенето на отговори и нови хоризонти! Денят е на будните и любознателните. На тези, които искат, могат, знаят какво искат и как да го постигнат“, казва Алкин Неби.


Където и да се намирате по света, не забравяйте родния край и някой ден отново се върнете тук, за да заредите Кубрат с нова енергия, ентусиазъм и идеи! Пожелавам Ви здраве, енергия и упоритост да следвате целите си, да постигнете мечтите си и да вървите по пътя на успешната професионална реализация!“, пожелава в обръщението си към студентите кметът на Кубрат.