дом Новини Коледна украса и за фонтана с момченцата, той грейна заедно с Градската...

Коледна украса и за фонтана с момченцата, той грейна заедно с Градската коледна елха 

0
ДЯЛ

След Часовниковата кула, която миналата година за пръв път грейна в коледни светлини, празнична премяна от днес получи и още един от символите на Разград – фонтанът с момченцата. Това бе част от изненадите, подготвени от Община Разград за тазгодишните светли празници. През последната седмица поетапно светнаха коледни елхи в различни квартали – „Орел”, „Абритус”, „Бели Лом”, на ул. „Васил Левски”, до паметника на Майстор Манол и до Кръговото кръстовище на бул. „България”. Последна днес в коледна украса в бели и жълти светлини грейна градската коледна елха пред Общинския културен център, а заедно с нея и Часовниковата кула и фонтанът с момченцата.

Това стана по време на кратко, заради противоепидемичните меркия тържество, към което голям интерес проявиха много малки и по-големи деца от Разград, дошли на площада заедно с родителите си. В програмата участваха възпитаници на ЦПЛР Център за работа с деца. С танц със светещи пойове момичетата от Градския мажоретен състав откриха събитието, а след тях традиционни благословии отправиха коледари от ДТШ”Хорце”. Изпълненията на даровитите разградски деца привлякоха вниманието на Дядо Коледа, който дойде на площада, за да провери дали са били послушни през годината и да им припомни, че трябва да му напишат писма със своите желания за Коледа.

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев също се обърна към малките жители на Разград, като ги поздрави за това, че са се вслушали в пожеланията от преди една година и кога в класната стая, кога пред компютрите вкъщи за полагали усилия да усвояват нови знания. Пожела им за старанието си да получат най-хубавите подаръци, да са здрави и щастливи за радост на всички нас.

След думите на Кмета Денчо Бояджиев честта да осветят площада пред Новия театър имаха трима отличници от ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”, които успешно представят Разград на конкурси за дебати на английски език единадесетокласничките Кристина Янакиева и Кристияна Киранска, както и дванадесетокласникът Кадир Кадир.

След грейването на елхата и възхитените възгласи на децата пред коледното дърво излезе най-малката участничка в тържеството – 9-годишната Туана Акбаш от Класа по поп пеене в ЦПЛР ЦРД. Тя изпълни коледна песен, докато част от децата получиха подаръци от Община Разград – украшения за коледна елха.

Дълго след края на тържественото грейване на коледната украса децата се снимаха с Дядо Коледа пред красивата градска елха или пред искрящия в светлини фонтан.

Украсата и на двата символа заедно с Часовниковата кула е дело на варненската фирма „G&D electro group“, а останалата част от града включително детския кът пред Художествената галерия – на Общинско предприятие „Паркстрой“.