дом Новини Коледната елха е вече на площада пред ОКЦ, ще светне на 6...

Коледната елха е вече на площада пред ОКЦ, ще светне на 6 декември

0
ДЯЛ

Градската коледна елха е вече на площада пред Общинския културен център(Новия театър), тържеството за запалването на светлините й ще се проведе на Никулден.

Коледното дърво е смърч, високо е 11 метра, то е дарение от частно лице, жител на Разград. Елхата бе транспортирана от работници от ОП“Паркстрой“ и поставена до фонтана пред Новия театър с помощта на кран.

Украсяването на коледната елха ще се извърши утре, 27 ноември.

С коледната украса на Разград тази година са ангажирани Общинско предприятие „Паркстрой“ и „G&D electro group”. Варненската фирма през миналата година направи ефектна украса на Часовниковата кула, предостави и лампички за Лъвов мост. За настоящите коледни празници фирмата ще украси площадите „Независимост“ и „Момина чешма“, като освен Часовниковата кула ще има и нови елементи от ефектна украса – светещ фонтан, 500 броя флаш светлини по високите дървета по алеята към фонтана с момченцата и 300 светещи тръби „падащ сняг“.

Работниците от ОП“Паркстрой“ вече са поставили коледната украса по ул. „Дунав“, ул. „Васил Левски“ и бул. „България“.  Предстои украсяването на по-малки елхи в три от кварталите в Разград. В жк „Орел“ елхите ще са две – до баскетболното игрище и до т.нар. Южен парк, в жк „Абритус“ ще се украси съществуващи дърво, светеща елха ще има и в жк „Бели Лом“ в района на блоковете „Морави“. В различни райони на града ще има и билборди с новогодишно поздравление от Община Разград. Общо лампичките, част от украсата, ще са около 50 000.

Традиционният детски кът ще е в градинката до Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Елементите ще са обновени, къщичките ще са две, ще има и арка със светещи дъги.

Част от коледните светлини ще бъдат включвани поетапно. Последни на 6 декември от 18,00 ч. ще бъдат запалени светлините на Градската коледна елха и на елементите от двата площада – „Независимост“ и „Момина чешма“. В тържеството ще участват мажоретки и коледари от ЦПЛР Център за работа с деца.