дом Завет Силно ДПС печели изборите в Разградско

Силно ДПС печели изборите в Разградско

0
ДЯЛ

С 43.97% процента, или със 17 575 избиратели, Движението за права и свободи печели парламентарния вот в област Разград. Партията печели убедително и президентската надпревара в областта. Това сочат данните малко след 16.30 ч при обработени 98.11% СИК протоколи в РИК. Кандидатпрезидентската двойка Мустафа Карадайъ – Искра Михайлова събира най-много гласове – 44 процента от предпочитанията на избирателите в Разградско.

От името на Общински Съвет на ДПС – Разград и от мое име искам да изкажа огромна благодарност и признателност на всички Вас – членове и симпатизанти на ДПС! На тези избори Вие бяхте „ГЕРОИТЕ“, явявайки се основен стожер на демокрацията!“, казва в обръщение до симпатизантите на политическата сила Областният председател на ДПС – Разград Мехмед Салим.

Благодаря и на всички местни, общински, младежки и женски структури за всеотдайната им работа, които защитиха идеологията на „ЗАЕДНОСТТА“. Постигнатите резултати сочат, че посоката е правилна! Честито!!!“, посочва още в обръщението си Мехмед Салим.

Втори в надпреварата за Народно събрание в областта са ГЕРБ-СДС с 17.62% процента. За партията на бившия премиер Бойко Борисов са гласували 7 042 души. Трети са „Продължаваме промяната“ с 10.87%. Политическият проект е бил подкрепен в областта с гласовете на 4 347 избиратели.

На четвърто място е „Демократична България“ със 7.22%, като за ДБ са гласували 2 886 гласоподаватели. Пети са от БСП със 6.69% или с 2 673 гласа. Шести се нареждат ИТН с 5.79%, което представлява 2 314 гласа за партията на Станислав Трифонов.

На национално ниво политическата формация „Продължаваме Промяната“, води с 25.47% на предсрочните парламентарни избори. Това сочат данните на ЦИК след обработката на 93.28% от протоколите.Според данните ГЕРБ остава на второ място с 22.78%, а ДПС получава 13.17%. БСП е с 10.28% от гласовете. „Има такъв народ“ е на пета позиция с 9.60% от гласовете.

В изборите за президент досегашният държавен глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат, води с 49.39%. Подкрепената от ГЕРБ независима кандидатпрезидентска двойка Анастас Герджиков и Невяна Митева е на второ място с 22.75%, което означава, че предстои балотаж следващата неделя.