дом Новини В две основни училища в Община Разград от утре се възстановява присъственото...

В две основни училища в Община Разград от утре се възстановява присъственото обучение на малките ученици

0
ДЯЛ

В две основни училища в Община Разград от утре, 10 ноември, се възстановява присъственото обучение на малките ученици. Това се отнася само за паралелките, в които над 50% от родителите са подписали декларации за съгласие децата им да бъдат тествани с щадящи антигенни тестове за COVID-19. В ОУ“Васил Левски“-Разград в присъствено  обучение преминават 15 от общо 17-те паралелки до 4 клас, а в ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград  – 6 от 12-те паралелки.

В още две училища от общината се възстановява посещението в училище през тази седмица. В ОУ“Никола Икономов“-Разград и ОУ“Отец Паисий“-Дянково ще се учи присъствено на 11 ноември. Това се отнася до 11 от 16-те паралелки в разградското училище и 2 от 4-те паралелки в училището в Дянково.

Във всички останали училища в Община Разград присъственото обучение от 1 до 4 клас се възстановява на 16 ноември, вторник. Това са: ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград, ОУ“Отец Паисий“-Разград“, СУ“Христо Ботев“-Разград, ОУ“Елин Пелин“-Стражец“, ОУ“Г.С.Раковски“-Раковски“, ОУ“Св.св. Кирил и Методий“-Ясеновец, ОУ“Д-р Петър Берон“-Осенец, ОУ“Кирил и Методий“-Киченица.

По-голямата част от училищните ръководства вече са получили необходимите щадящи тестове. Те се раздават от Регионалното управление на образованието със съдействието на Български червен кръст. Общо за област Разград тестовете са 6100 на брой.