дом Новини Вандалско посегателство на партиен бус на ДПС в Разград /СНИМКИ/

Вандалско посегателство на партиен бус на ДПС в Разград /СНИМКИ/

0
ДЯЛ

През тъмните часове на денонощието снощи, неизвестно лице е посегнало на партийния бус на ДПС в град Разград, който е бил паркиран пред сградата, в която се помещава партията и се ползва за предизборен щаб на кандидатите за изборите на 14 ноември 2021г.
Вандалският акт е извършен в часовия диапазон между 21.10 и 21.15 часа, а камерите за видеонаблюдение са заснели деянието, което е показателно за умишлените действия на извършителите.

Във видеоматериала, който е предоставен на полицията, ясно се забелязва наближаващото бандитско „БМВ“ с черен цвят, което спира напречно и от него набегом слиза неизвестно лице, което първоначално уврежда задната чистачка на партийния бус, облепен с номера и ликовете на кандидатите. В последствие същото лице се забелязва отново и се вижда, че уврежда и чистачките от предната страна на превозното средство, след което взема тухла и преминава от дясната страна на буса.

На сутринта общинската структура на ДПС в Разград сигнализира органите на реда за посегателството. Оглед на място е извършен и от криминална полиция, които са установили нанесените щети и драскотините в цялата дясна част на превозното средство. За случая е подадена жалба в Районното управление на МВР.

Общинската организация на ДПС осъжда този вандалски акт, който засяга по недопустим и непристоен начин собствеността и застрашава здравето и живота на хората ползващи партийния бус за придвижване по време на предизборна кампания, в това число и от кандидатите за народни представители, поради съществуващата реална опасност да бъдат увредени и други части от него и това да доведе до пагубни последствия. От друга страна не може да бъде пренебрегват и рискът от заплаха от нападения, което допълнително буди притеснения и неминуемо дава отражение на психиката най-вече на членовете и симпатизантите на партията, които редовно посещават предизборния щаб и самата сграда се ползва активно.

„Вече повече от 30 години ДПС се бори за мира и демокрацията в страната“, заяви Общинския председател на Движението в Разград. „Подобни посегателства противоречат на принципите на правовата държава, защото демокрацията не е вандализъм и е непростимо да толерираме подобни деяния губейки всички морални ценности и човешки добродетели с цел политическа провокация. ДПС е силно и няма да се поддаде на подобни провокации.

Надяваме се и призоваваме органите на реда да си свършат работата съвестно и възможно по-бързо да установят и накажат извършителите, както и да разкрият подстрекателите и поръчителите подбудили деянието, ако има такива, за да понесат своите последствия съгласно закона.“