дом Кубрат Обръщение на кубратския кмет Алкин Неби по случай Деня на народните будители

Обръщение на кубратския кмет Алкин Неби по случай Деня на народните будители

0
ДЯЛ

Поздравителен адрес на кмета на Община Кубрат по случай 1 ноември – Ден на народните будители, беше разпространен от Общинската информационна служба в Кубрат. Ето какво се казва в поздравлението на кубратския градоначалник:
„Уважаеми дейци на науката и културата, книжовници и просветители! Уважаеми жители и гости на Община Кубрат!Поздравявам Ви по повод 1 ноември – Деня на народните будители!

На тази дата изразяваме почитта си към създателите и пазителите на българската духовна култура и традиции. Изразявам дълбокото си уважение към днешните хиляди просветни и културни дейци, преподаватели и учители, радеещи за българското слово и дух. Сигурен съм, че и занапред ще продължавате с чувство на отговорност да изпълнявате мисията си, ще бъдете достойни и горди наследници на завещаното от нашите предци, ще възпитавате младите в любов към знанието.


Пожелавам Ви здраве и много нови успехи по пътя на просветата. Бъдете все така верни на ценностите и идеалите на народните будители, нека начинанията Ви служат за пример, както на сегашното, така и на бъдещите поколения.Честит празник!“, казва в обръщението си кметът на Кубрат Алкин Неби.