дом Исперих Нова обществена тоалетна заработи в Исперих

Нова обществена тоалетна заработи в Исперих

0
ДЯЛ

Кметът на община Исперих инж. Белгин Шукри и управителят на фирма „Агротайм“ ЕООД Иван Иванов днес официално откриха новата обществена тоалетна в Исперих, намираща се зад автогарата в града.

Новата придобивка за исперихчани е изградена с огромната подкрепа на фирма „Агротайм“ и дарените от нея технически проект, строителни материали и оборудване. Разходите за строителните дейности са поети от Община Исперих.

Кметът Белгин Шукри изрази своята признателност към г-н Иванов за демонстрираната социална ангажираност и за значимия принос, който има за подобряването на живота на местната общност. Той припомни, че това не е единствената инвестиция, която г-н Иванов, прави за община Исперих. Преди време бизнесменът финансира и технически проект за ремонт на градинката, известна с името „Осми март“.

От своя страна г-н Иванов благодари на кмета за добрата комуникация, която има с Община Исперих и заяви готовност да продължи да подкрепя всяка добра инициатива, която идва от страна на общинската администрацията. „Радвам се, че успяхме да реализираме този проект именно тук, в нашия град, и пожелавам да се ползва със здраве от гражданите и посетителите на Исперих!“ – завърши инвеститорът.

Тоалетната е изградена в напълно модерен стил, с материали от най-висок клас и е съобразена със съвременните хигиенни и екологични норми. Снабдена е с колектор за затопляне на водата от слънцето, има обособена мъжка и дамска част, помещение за смяна на памперси на деца, пригодена е за хора с увреждания, а пускането и спирането на водата става чрез фотоклетки.