дом Кубрат МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ КУБРАТ: УСТОИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ КРЕПЯТ СЪС ЗАВЕТА НА...

МУСТАФА КАРАДАЙЪ ОТ КУБРАТ: УСТОИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ КРЕПЯТ СЪС ЗАВЕТА НА ХАН КУБРАТ

0
ДЯЛ

Лидерът на ДПС и кандидат за президент на България г-н Мустафа Карадайъ днес се срещна с десетки симпатизанти и жители на град Кубрат. Кандидатите за народни избраници от Лудогорието, с водач в листата г-н Ахмед Ахмедов, бяха посрещнати лично от кмета на Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров и местното ръководство на партията с председател Онур Зайкъров.

Сред гостите на предизборната среща бяха още областният председател и кандидат за депутат на ДПС Мехмед Салим, вторият в листата за депутати от 18 МИР-Разград Ихсан Хаккъ, зам.-кметът на Разград Хабибе Расим, кандидатът Севгин Шукри, кметове на общини от областта и населените места в общината, както и много симпатизанти. Тук бе и кандидат-депутатът от град Кубрат Едис Даудов – Общински председател на Младежко ДПС в Кубратско.

След химните на България и ЕС гостите бяха посрещнати с пита и сол, а изказване пред жителите на Кубрат и общината направиха кандидатите за народни представители – д-р Селиме Карагьозова, която е родом от с. Бисерци, зам.-председателят на Движението за права и свободи Ахмед Ахмедов и г-н Ихсан Хаккъ.

Пламенно обръщение към присъстващите в слънчевия и изпъстрен с топлите цветове на есента център на Кубрат направи кандидатът за президент Мустафа Карадайъ. Той посочи, че вече е назрял моментът да бъде защитена и отстоявана демокрацията в България. Това потвърдили и най-изявените европейски либерали по време на срещите му в Хага и Брюксел. Там Карадайъ имаше разговори с евродепутати, еврокомисари, както и с осем европейски министър-председатели.

В голямата европейска партия, която е трета по сила в Европейския парламент, членуват 60 либерални партии от ЕС, тя има петима еврокомисари и председателства Съвета на премиерите, членове на ЕС.

„Президентът на тази партия е от България, от ДПС – Илхан Кючюк“, изтъкна Карадайъ. И допълни, че и президентът на европейските млади либерали е българка от ДПС – Антоанета Асенова.

Мустафа Карадайъ продължи с примерите, изтъквайки приноса и на кандидата за вицепрезидент на ДПС Искра Михайлова. Тя е заместник-председател на групата „Обнови Европа“ в Европейския парламент – третата по големина група в институцията. Атидже Алиева – Вели пък е в центъра на земеделската политика за целия ЕС.

Лидерът на партията осъди остро милиционерските репресии над възрастни и болни хора, за които вече има постъпили сигнали и е съзирана прокуратурата. Той припомни също, че силата на хората е в единението, като посочи примери с завета на хан Кубрат.

„Устоите на демокрацията се крепят с завета на хан Кубрат, защото всички знаем как по отделно лесно се пречупват пръчките, но цял сноп..“, припомни Карадайъ.

„Повече от 30 години ДПС е гарант за правата и свободите на българските граждани като неизменно отстоява принципите, залегнали в устава й. През последните месеци обаче сме свидетели на действия, провокиращи разделение, омраза и тежък популизъм в обществения и политическия живот.“, посочиха представителите на ДПС, припомняйки също, че вече 4 години ДПС настоява за приемане на конкретна програма за ускорено развитие на страната. Като най-необходимо и спешна задача пред партията е хората да достигнат средните нива на европейския стандарт.

В обръщението си към кубратчани лидерът на ДПС призова хората да се отнасят по-отговорно и за здравето си, визирайки ситуацията с COVID-19, като им пожела да бъдат най-вече здрави. В края на срещата в перлата на Лудогорието, каквото сравнение за град Кубрат направи зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, г-н Карадайъ призова хората да проявят смелост с правилния номер 17 на изборите за президент и нов парламент на страната.

По време на визитата си в лудогорския град кандидатът за президент на Р България раздаде десетки автографи, умело се включи и в кръшно българско хоро.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!