дом Кубрат КМЕТЪТ НА КУБРАТ ПОЗДРАВИ БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ

КМЕТЪТ НА КУБРАТ ПОЗДРАВИ БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ

0
ДЯЛ
На 19 октомври българските лекари честват своя професионален празник. За втора поредна година това се случва по време на пик на пандемична вълна от Covid-19, в която медиците са на първа линия. Денят на българския лекар се отбелязва от 1996 г. насам, когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Свети Йоан Рилски – Чудотворец.


„Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, посветил себе си на хората, изцелявал ги от недъзи и по тази причина наречен небесен закрилник на народа ни, избран и за покровител на българските лекари. Да помагаш на нуждаещия се, да си съпричастен към страданието му, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш е мисия. Медицината не е образование, което трябва да се завърши, тя е дълг и начин на живот“, казва в поздравителен адрес кметът на Община Кубрат Алкин Неби.


„Пожелавам Ви здраве и сили, за да продължавате да следвате своето призвавание – благородната професия, която сте избрали! Не спирайте да дарявате надежда на онези, които имат нужда от нея. И нека търпението и грижата към хората никога да не Ви напускат!“, пожелава в обръщението си кубратския градоналник.