дом Новини Разград с нов заместник Кмет

Разград с нов заместник Кмет

0
ДЯЛ

На ключова дата Днес, 12.10. Ден на българската община и местното самоуправление, градоначалникът на Разград представи новият заместник – кмет на общината Хабибе Кязим Расим. Г-жа Расим поема ресора на своя предшественик Руска Вътева „Образование“, „Социални дейности“ и „Здравеопазване“. Младата дама, която е родом от Разград, бе кандидат за депутат от партия Движение за права и свободи 18 МИР Разград на предходните два избора за народни представители.
Хабибе Расим е завършила бакалавърска степен по Социални дейности в ШУ ”Епископ Константин Преславски”- Педагогически факултет и право във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий „-Юридически факултет.
Трудовият й стаж е в Частен сектор, Областна администрация-Разград, Районен съд Разград и последната й месторабота – юрисконсулт в община Лозница. Била е председател на Народно читалище „Делиорман 2014г“.
„За мен най-важните ценности са доверие, отговорност и чувство на справедливост, затова неизменно ще бъда съпричастна с проблемите на хората и ще търся начини за тяхното решаване. Заявявам, че ще работя за надграждане на доброто име на „Перлата на Лудогорието Разград“, както и в интерес на жителите на общината и града! Днес получих благословията на семейството си, а от сега нататък ще очаквам благословията и от жителите на община Разград „- заяви новият заместник-кмет на Община Разград Хабибе Расим.