дом Завет Изненада в листата на ДПС за изборите на 14 ноември

Изненада в листата на ДПС за изборите на 14 ноември

0
ДЯЛ

ДПС регистрира в РИК пълната си осемчлeнна кандидат-депутатска листа в 18-ти Разградски избирателен район за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември 2021 г., която вчера бе утвърдена официално от централното ръководство на партията.

Документите бяха внесени от председателите на Областния председател на Движението Мехмед Салим, общинския председател на ДПС Али Назмиев и кмета на Лозница Севгин Шукри, които споделиха, че на заседание на Областния изборен щаб на ДПС в Разград е решено да се подкрепи старата листа, с изключение на една минимална „корекция“ промяна, като основната идея е партията да се разгръща и да се избегне капсуловане.

Начело на листата отново е зам.-председателят на партията и член на ЦОБ на ДПС инж. Ахмед Ахмедов – настоящ депутат от Разградско. Непроменена е и втората позиция, заемана също народен представител от региона – Ихсан Хаккъ. Най-голямата изненада е включването на трето място на д-р Селиме Карагьозова, която е сред най-уважаваните и авторитетни семейни лекари в областта и председател на регионалната структура на Съюза на общопрактикуващите лекари в България. Д-р Карагьозова е била общински съветник от квотата на ДПС през мандат 2007 – 2011г.


Тя е медикът с най-дългата пациентска листа в Разградско, като работи в областния град и в няколко села в общината. Носителка е на приза за най-добро джипи “Семеен лекар на 2015 година”, всепризната от своите колеги, Карагьозова притежава завидна професионална квалификация: има три признати медицински специалности – Обща медицина, Вътрешни болести, а вече и Кардиология. Освен това д-р Карагьозова е завършила магистратура по здравен мениджмънт, има диплом по хомеопатия, сертификати по Абдоминална ехография, Ехокардиография и Холтер ЕКГ и прилага тези методи рутинно в практиката си.

Четвъртото място е отредено на арх. Денис Татар – заместник-кмет на Община Завет, следват: Севим Рамаданова – заместник кмет на Община Самуил, Едис Даудов – Общински председател на Младежко ДПС в Кубрат, Севгин Шукри – кмет на Община Лозница и Мехмед Салим – директор на клона на „Д банк“ в Разград и Областен председател на ДПС-Разград.

Крайният срок за регистрация на листите на партии и коалиции с кандидатите за народни представители е до 17.00 часа утре /12 октомври 2021г./, като към момента документи са подадени от 13 партии.

На заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС е взето и окончателно решение за издигане лидера на партията Мустафа Карадайъ за кандидат-президент и евродепутата Искра Михайлова за вицепрезидент, като малко по-късно на същия ден кандидатпрезидентската двойка беше регистрирана в ЦИК.

В сряда Централната избирателна комисия ще проведе жребий за определяне поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и инициативните комитети за изборите за президент и вицепрезидент на републиката, съответно на партиите и коалициите за изборите за народни представители.