дом Исперих ОЩЕ ЕДИН ЧИСТО НОВ СМЕТОСЪБИРАЩ АВТОМОБИЛ ЗАКУПИ ОБЩИНА ИСПЕРИХ

ОЩЕ ЕДИН ЧИСТО НОВ СМЕТОСЪБИРАЩ АВТОМОБИЛ ЗАКУПИ ОБЩИНА ИСПЕРИХ

0
ДЯЛ

В изпълнение на политиката на кметския екип за повишаване качеството на услугите по сметосъбиране и сметоизвозване Община Исперих закупи още един чисто нов специализиран камион. Автомобилът, марка „Ford Truck“, който ще извозва твърди битови отпадъци, е оборудван с гребло и е снабден с най-модерните и функционални характеристики. Капацитетът му е 15 кубически метра, разполага с пресоващ механизъм – за уплътняване на отпадъка.

Днес кметът Белгин Шукри връчи ключовете на новата техника на директора на ОП „Чистота“ Денис Фикрет. „Лицето на една община са комуналните услуги, които осигурява за гражданите, а гражданите на Община Исперих заслужават да живеят в чиста и подредена околна среда. С новата машина чувствително ще подобрим дейностите по почистването на града и общината, а инвестицията, която правим, ще се ползва години наред“ – коментира градоначалникът.

Автомобилът е закупен след проведена процедура по Закона за обществените поръчки и е третият, който Община Исперих закупи в рамките на година с изцяло общинско финансиране.