дом Новини Посланикът на Република Турция в България Айлин Секизкьок бе на опознавателна визита...

  Посланикът на Република Турция в България Айлин Секизкьок бе на опознавателна визита в Разградско

  0
  ДЯЛ

  Посланикът на Република Турция в България Айлин Секизкьок, която бе на опознавателна визита в Разградско бе посрещната от представители на висшето ръководство на ДПС в областта.

  Турският посланник пристигна в града придружавана от Генералния консул на Р Турция в Бургас Сенем Гюзел и съветници и аташета в Посолството и Генералното консулство, които по време на своята обиколка бяха съпроводени от народните представители от ДПС инж. Ахмед Ахмедов, който е и заместник председател на партията и Ихсан Халил.

  В наситената програма на десетчленната делегация от високопоставени представители бе включено и посещение в градската джамия „Ахмед бей“, където гостите се срещнаха с вярващите членове и симпатизанти на ДПС. Секизкьок сподели приятните си впечатления от първото си посещение в Разград, изключително богатата история на региона и топлото посрещане, като оправи ясни послания за съвместното сътрудничество на двете държави. По време на срещата в местната джамия, в знак на гостоприемство й бе подарена картина с един от символите на Разград и част от герба на града – Златния крилат кон Пегас, който е
  символ на вдъхновението, на свободата на духа и на връзката на всички живи същества.