дом Кубрат БЕЛОВЕЦ СЕ ГОТВИ ЗА СЕЛИЩЕН СЪБОР

БЕЛОВЕЦ СЕ ГОТВИ ЗА СЕЛИЩЕН СЪБОР

0
ДЯЛ


Най-голямото село в Община Кубрат се готви за селищен празник, информират от пресслужбата на Община Кубрат. Дългоочакваният събор в Беловец започва на 20 август /петък/ от 17.00 часа с изложба на местни  традиционни маджунени ястия. Кулинарната фиеста е организирана от местния Клуб на хората с увреждания – „Доверие“. 
За радостта и усмивките на малчуганите утре ще се погрижат и забавни аниматори от град Русе. Началото на детската забава с „Веселяците“ е от 18.00 часа. За доброто настроение за жителите  и гостите  на Беловец ще се погрижат също певицата Тереза и DJ Жоро. Концертната програма е с начален час от 20.00 часа и ще продължи до 23.00 часа на местния стадион.
Празничните прояви ще продължат и в събота, 21 август, с конни състезания. Великолепните животни ще се надпреварват от 10.00 часа в пет гари. Осигуреният награден фонд за побетителите е в размер на 5000 лева. Кушиите ще се проведат в близост до републиканското шосе Кубрат – Беловец в посока Русе, а записването на участниците ще става на място. 
След надпреварата и след кратък отдих празникът на селото ще продължи отново на стадиона от 19.00 часа с концертна програма на читалище „Светило“ и групата за традиционни песни и фолклор на Клуб „Доверие“. От 20.00 часа ще се състои и поздравителиния концерт-спектакъл „Девойко, мари, хубава“ на Театрално-музикален център-Разград, сцена „Назъм Хикмет“. 
Културните мероприятия и празничен събор се осъществят под егидата и съдействието на Община Кубрат и местното кметство, начело с кметицата Гюлнур Мустафова. По повод празника вече е ремонтирано алейното осветление, както и централното фонтанче в селото.