дом Кубрат ОБЩИНА КУБРАТ ОТНОВО РАЗДАДЕ БЕЗПЛАТНА ВОДА ЗАРАДИ ОПАСНИТЕ ЖЕГИ

ОБЩИНА КУБРАТ ОТНОВО РАЗДАДЕ БЕЗПЛАТНА ВОДА ЗАРАДИ ОПАСНИТЕ ЖЕГИ

0
ДЯЛ

Във връзка с високите летни температури Община Кубрат за пореден път организира безплатно раздаване на минерална вода за жителите и гостите на град Кубрат. Това съобщиха от Общинската информационна служба.
Водата бе раздавана на площадното пространство в центъра на лудогорския град, а тя бе осигурена от местната управа по инициатива на кмета Алкин Неби. Бутилираната вода бе раздадена от служители на Общината до изчерпване на количествата.
Лекарите призовават възрастните и хората със сърдечни заболявания да не излизат в най-горещите часове, а ако това е наложително, да приемат повече течности и да носят светли дрехи.


Днес възрастни хора бяха най-често спиращите се днес до пункта на площад „Възраждане“, където бе разпространявана живителната течност. От услугата на Общината масово се възползваха и деца.
Кампанията за осигуряване на безплатна вода ще продължи през лятото в дните, когато в Кубрат се очакват отново опасно високи температури.
На много места в страната е обявен червен код за опасно високи температури. Измерената температура в град Кубрат към 12:30 часа е 36°, като се очаква тя да достигне до 39° – 41°.