дом Новини 22 нарушения са установени при засилени проверки на ТИР-ове и автобуси

22 нарушения са установени при засилени проверки на ТИР-ове и автобуси

0
ДЯЛ

614 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 19 до 25 юли 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 527 фиша и 66 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. За неспазване на правилата за движение са санкционирани един мотоциклетист и един велосипедист.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол.

От 19 до 25 юли на територията на ОДМВР-Разград се проведе специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL. Акцент в контролната дейност на пътните полицаи бяха товарните автомобили и автобуси. В хода на засилените проверки пътните полицаи следиха за техническата изправност, спазване времето за почивка на водачите, превишаване на скоростта, превоз на необезопасени товари, употреба на алкохол или упойващи вещества, претоварване на автомобилите и други нарушения на ЗДвП. По време на полицейската акция са проверени 97 ТИР-а и четири автобуса. Установени са 22 нарушения, едно от които е свързано с ADR, а при един от товарните камиони са превишени часовете на водача за шофиране.