дом Завет ДПС печели убедително изборите в Разградско

ДПС печели убедително изборите в Разградско

0
ДЯЛ

ДПС печели убедително изборите в Разградско с 21 449 гласа или 45,54% подкрепа . Движението за права и свободи бележи ръст от 521 гласа в сравнение с изборите на 4 април т.г. и запазва своята водеща позиция на първа политическа сила в областта, която генерира високо обществено доверие. Убедителна е преднината на ДПС в изборите за Народни представители за 46-то Народно събрание на Република България, която води с близо 13 000 гласа пред втората – Коалиция ГЕРБ-СДС. Има такъв народ е събрала 12,54%. Демократична България е изпреварила БСП в Разград с 32 гласа – сините имат 8,40% подкрепа, а социалистите 8,33 на сто. „Изправи се! Мутри вън!“ събира 2,22 на сто.

Движението за права и свободи ще излъчи двама народни представители от 18 МИР – Разградски. Освен водача на листата инж. Ахмед Ахмедов, който е и заместник председател на ДПС, в Народното събрание ще влезе и втория в листата Ихсан Халил.

Официалните резултати трябва да бъдат обявени от Централната избирателна комисия до 15 юли, а имената на избраните за народни представители – 3 дни по-късно – на 18-ти.